Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Hát, ezt a mai kínálatot sem tenném ki az ablakba… A több tucat csatornából -a szokásos “menekülőutakon” és a fizetős filmcsatornákon kívül- két, azaz kettő darab filmet találtam ma megtekintésre érdemesnek.

könnyű testi sértés - eperjes károly, erdős mariann és andorai péterBrian De Palmát nem elsősorban sci-fijeiről, mint inkább hideglelős thrillerekről, vagy más földhöz ragadtan erőszakos filmjeiről ismerjük (és olykor szeretjük). A Mars-mentőakció (AXN, 21.00) viszont sci-fi, mely azonban nem a mostanában nyomuló, lézerkarddal vagdalkozó mesefilmes vonulathoz sorolódik, hanem inkább a realitásokhoz áll közelebb, és akár már a közeljövőben is megtörténhet (és a mai földi eseményekre is utal). 2020-ban járunk, tehát öt év múlva. A történet, bár címében katasztrófahelyzetet ígér, valójában inkább a földi élet eredetére ad egyfajta -végtelen távlatokat nyújtó, de ma még fantasztikus- választ. Szerintem izgalmas, érdekes film, Tim Robbinsszal, Don Cheadle-el, Gary Sinise-zel és másokkal.

Szomjas György panelballadáinak emblematikus darabja, a Könnyű testi sértés (m3, 22.20), avagy a könnyű testű sertés, azonban már konkértan földközeli masszívum. Ma már kultikus jelentőségű látlelet a kőbányai betonrengetegből, Grunwalksy kibillent képeivel, Bikácsy tanár úr élesszemű, oktondi kommentárjaival, no és a potenciazavaros Eperjessel, a Dózsa-melegítős Andoraival, Erdős Mariannal, a lakótelepi szexbombával, olcsó piákkal (a képen ők, egy kamerába vesző, ködös, ám igazi tekintet, valamint Eperjes Károly, Erdős Mariann és Andorai Péter) és keserédes bájjal, mellyel könnyebb volt elviselni az elviselhetetlenül nevetséges kádári barakk fojtó levegőjét. Billakiráj. Kőbányánszülettem, ottisnőttemfel. Vannakjobbhelyek, de nekemmegfelel. Estébé.

Oszt’ ennyi is.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s