Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Amit mostanában valamelyikőtök oly találóan megfogalmazott, az érvényes a mai napra is: akkor adásszünet. Persze, megnézhetjük megint a Jackie Brownt (AMC, 20.15) is. Quentin Tarantino filmje a hetvenes évek keménytökű, trapéznadrágos, mikrofonfrizurás fekete b-mozijai, az ún.  blaxploitation-filmek előtt tiszteleg afféle hommage-ként, igen izmos sztárparádéval (pl. Pam Grier, Robert de Niro, Samuel L. Jackson, Bridget Fonda, Michael Keaton), remek zenékkel és a szokásos nagy szövegekkel. Ugyebár.

Aztán az Álljon meg a nászmenet! (Story4, 21.00) című atombiztos romantikus komédiában Julia Roberts veszi zokon, hogy régi barátja, Dermot Mulroney -akivel természetesen, soha, semmi, semmikor nem történt- bejelenti, hogy feleségül veszi Cameron Diazt, ezért felindulásában féltékenyítő hadműveletbe kezd a szerencsétlen Rupert Everettel. Ugyebár.

Az indiai származású, elsősorban különös hangulatú, semmivel össze nem hasonlítható vizualitású filmjeiről, videoklipjeiről ismeretes Tarsem Singh A sejt (Viasat3, 21.00) című mozifilmje egy közepesen érdekes scifi. A történet azt meséli el, ahogyan egy pszichológusnő (Jennifer Lopez) kirándulást tesz egy sorozatgyilkos agyába – a hangsúly e film kapcsán azonban egyértelműen az unikális látványvilágon van. Ugyebár.

Ugyebár A tökös, a török, az őr meg a nő (Filmcafe, 21.00) című sivatagi szajrébohózatot is láthatjuk mostanában, majd’ minden héten. Erősen rejtői hangulatú, ám mégis ízig-vérig francia komédia ez Benoît Poelvoorde-el, Gérard Lanvinnal, José GarciávalDjimon Hounsouval és a bizarr (mondhatnám: picassói) szépségű Rossy de Palmával. (Bővebben)

Késő este a Tűzforró Alabama (Filmcafé, 23.05) lángjainál melegedhetünk, mely annyira perzsel, hogy mint a rendező (!) Antonio Banderas Melanie Griffith-el (a képen) ekkoriban (kilencvenes évek vége) kötött házassága (asszem tavaly váltak el). A fekete humorú komédia annak idején esélyes volt a velencei Arany Oroszlánra is, nyilván nem véletlenül. Ezt a filmet mostanában biztosan nem láttuk a tévében…

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Kata szerint:

    Lassan írhatod ajánló helyett, hogy “lásd: előző hetek”, mert állandóan ismétlik a filmeket. Leadja az egyik csatorna, aztán a másik, stb.
    A sejt-et annak idején nem bírtam megnézni. Olyan gusztustalan volt, hogy már elég korán kimentem. Előttem még sokan kimentek és utánam is csak úgy özönlöttek kifelé.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.