Mit nézzünk ma este a tévében? – Vasárnap

Mivel ma ismét lehet(ett) jól besoppingolni, ezért nyilván fáradtak vagyunk (leszünk). Nos, a tévé előtt nem is fogjuk magunkat túlerőltetni… Sokat elmond a Kéjjel-nappal (RTL Klub, 18.50) című filmről (és az én elmeállapotomról), hogy úgy néztem végig, hogy a leghalványabb kétely sem merült fel bennem afelől, hogy én ezt a filmet már egyszer láttam. Az igazi vicc azonban az, hogy mindkét alkalommal kifejezetten bírtam ezt a habkönnyű baromságot… (Egyszer 7/10, másodjára pedig 8/10 ) Tom Cruise és Cameron Diaz játszik amúgy ebben a tényleg nagyon könnyed, vicces és szórakoztató akciófilmben. (Bővebben)

serge gainsbourgElsősorban a lányokra vár A csúf igazság (RTL II, 19.15) című romantikus komédia, melyben a gátlástalan Gerald Butler akarja meghódítani -fogadásból, mert a pasik már csak ilyenek…- Katherine Heiglt, aki látszólag ezt nem hagyja annyiban, merthogy ő egy karakán, erős, független nő, tehát nem olyan, akit egy pasi saját kénye-kedve szerint használ (ki).

A remek District 9-el bemutatkozó, dél-afrikai Neill Blomkamp Chappie (Cinemax, 20.30) című legújabb filmjében először újra egy egyes szám első személyű lövöldözős játékba csöppenünk, majd jön egy kültelki, drogos környezettanulmány, széteső emberi sorosok, kallódó fiatalok, ismeretlen, halálos kemikáliák, az élhetetlen nagyváros felzabálja a természetet, sőt az egész bolygót. Egy törvény van, az erősebb kutya baszik, amit viszont a dél-afrikai rendező igen mély valóságismerettel a nézők szeme elé is tár. Bár természetesen egy fiktív társadalom kritikájáról van szó ezúttal is, érezzük ennek valóságszagú hitelét. Aztán egy közepes cyber-thrillerbe oltott E.T./Frankenstein-mixbe vágunk át, ami egy majdnem perfekt Transformers-paródiában csúcsosodik ki. A vége viszont sci-fi, tudattranszmisszióval, szeretet-üzenettel… Halványan pirkad a hajnal a szmogos horizonton. (Bővebben)

Közben a Szemfényvesztők (film+, 20.40) sem rossz darab, ha nem láttuk volna még: egy bűbájos szajréfilm, melyben illuzionisták rabolnak bankot, ezt azt, sőt, még egy igen meglepő bosszútörténet is kibontakozik – a roppant fordulatos, trükkös és blikkfangos cselekményt azonban nem részletezném, hadd essen le az álla az ilyesmire hajlamosaknak. (Bővebben)

A hajdan híres Fojtogatók nevű zenekar Nincsenek hősök többé című slágere, vagyis inkább e slágert tartalmazó lemez borítója járt az eszemben, miközben néztem ezt a Piszkos pénz (HBO, 21.00) című mozit. A borítóképen egy gyönyörű, égővörös rózsacsokor közepében egy randa patkány terpeszkedett, valahogy úgy, ahogy e film (ritka szövetű) cselekményének vezérfonalát amolyan búvópatakként jelképező kiskutya is csücsült abban a külvárosi kukában, ahol Tom Hardy, vagyis az általa alakított karakter (Bob Saginowski) megtalálta. (Bővebben)

Van, amikor a szerelemből is elég. Egy ilyen lehetetlen helyzetet dolgoz fel a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? (TV2, 21.00) Kate Hudson és Matthew McConaughey dolgozik az ügyön, mégpedig ellenkező előjellel: Katinak 10 napja van, hogy felszedjen egy pasit és aztán szakítson vele, míg Matyinak 10 nap alatt kell magába bolondítania egy nőt, hogy aztán lepattintsa. Naná, hogy Kati Matyival kezd és viszont.

Ugyanekkor Jennifer Aniston is szerelmes lesz, ezúttal Vince Vaughnba. Gyorsan össze is költöznek – de aztán a szerelem itt is elszáll, és marad helyébe egy kiállhatatlan izé. A Szakíts, ha bírsz (Viasat3, 21.00) című romantikus komédia ugyan nem a valóságon alapul, de akár alapulhatna is, már amennyiben jól emlékszem a bulvárlapok néhány évvel ezelőtti híreire. (És jól emlékszem.)

Beköszönt Punxsutawney Phil is ma este is az Idétlen időkigben (Filmcafe, 21.00), azonban messze még a tavasz. Kicsit pont ilyen ez a tévéajánló-írás is – mindennap ugyanaz. Na jó, majdnem…

Az utca királyaiban (RTL+, 21.00) viszont rendőrök közé zuttyanhatunk, mégpedig korrupt Los Angeles-i zsaruk közé, akiket például Keanu Reeves, Forest Whitaker és Hugh Laurie alakít. Jó dumák, ötletes akciók egy igen tökös filmben.

A Red 2. (RTL Klub, 21.05) pont olyan, mint a Red 1. volt. Remek akciókomédia, Bruce Willisszel, John Malkovich-csal (aki csal, az nyer), Helen Mirrennel és Marie-Luise Parkerrel, valamint Anthony Hopkinsszal, Catherine Zeta-Jonesszal, és így tovább… (Bővebben)

A mai nap legérdekesebb kérdése viszont az, hogy ki volt tulajdonképpen Serge Gainsbourg (a képen), a francia sanzon polgárpukkasztó ás láncdohányos fenegyereke? Az Azért jöttem, hogy elmondjam nektek (m2, 21.05) című, egészestés dokumentumfilm e kérdés megválaszolására tesz kísérletet.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s