Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Igen kemény “löket” lehet ma estére az ír Neil Jordan A másik én (Viasat3, 21.00) című thrillerje, melyben Jodie Foster alakítja azt a nőt, akit egy éjszaka megtámadtak a nyílt utcán, miközben vőlegényével sétált hazafelé. A férfi meghal a támadásban, a nő is súlyosan megsérült, azonban amikor felgyógyul, előbújik a szelíd, gyenge nő másik énje is. Izgalmas bosszúfilm (a film eredeti címe: A bátor én), mely azért nem ódzkodik némi egészséges moralizálástól sem. A minőségét garantálja az alkotók figyelemreméltó szakmai előélete.

blue jasmine - cate blanchettValami történik az Öldöklő vágyak (film+2, 21.00) című thriller férfi főszereplőjével (Bruce Willis), hogy baleset, vagy netán gyilkosság? James Urbanski amúgy zűrös figura, iszik, narkózik, veri a feleségét (Glenne Headly), aki egy házasságuk évei alatt sokáig némán tűrte a férfi brutalitását, csak legjobb barátnőjének (Demi Moore) merte elmondani, hogy legszívesebben megölné a férjét. Persze, a barátnő háza táján sincs minden rendben… Egy nap a két barátnő és az iszákos férj együtt indulnak el a falunapra, bulizni, ám közben a férj eltűnik. A rendőrség (Harvey Keitel) nyomozni kezd.

Később azonban megismerkedhetünk Blue Jasmine-nal (Digi Film, 21.25) is, az egyik nővel az amúgy már jól ismert, decens, liberális, értelmiségi társaságból, aki már halálosan unja az évtizedek óta, egy családregény dagályosságát idéző, állandó civakodást, az állandó témákat és áskálódásokat, és dönt. Woody Allen 2013-as filmje ezúttal Cate Blanchett-et (lásd a képen) segítette hozzá egy igencsak megérdemelt Oscar-díjhoz. (Bővebben)

Ajándék ez a nap (m3, 22.25), gondolhatjuk joggal Gothár Péterrel és Esztergályos Cecíliával, hiszen újranézhetjük ezt a ’79-es történetet, mely tulajdonképpen ma is történik. Kis keresetű óvónő nyomorúságos társbérlete helyett saját lakást szeretne, aminek érdekében bármire, akár még névházasságra is hajlandó. A film Arany Oroszlánt nyert Velencében, de ezt csak úgy mondom.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s