Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Igen erős film lehet ma estére a Kiadatás (Viasat3, 21.00). A meglehtősen “valóságszagú” filmdráma a WTC-tornyok lebombázása utáni meglehetősen paranoid amerikai állapotokról szól, melynek tisztességes, ám arab származású amerikai állampolgárok voltak elszenvedői az elkövetkezendő években. Természetesen van “üzenete” a filmnek, de hát a film oktat, nevel és tanít, ugye, ahogyan azt már Sztálin elvtárs is kitűnően meglátta azokban az átkos időkben. Sok jó színészt láthatunk amúgy ebben a filmben, mellékszerepben például az Oscar-szobor gyűjtőként is ismert Meryl Streepet (a képen), Jake Gyllenhaal és Reese Whiterspoon főszereplése mellett.

kiadatás - meryl streepÚgy tűnik, lassan kezd kikopni a tévékből a Nehéz idők (film+2, 21.00), hiszen már az ismétlések ismétléseire fenntartott fakóban tűnik csak fel, olykor. Ettől azonban még mindig kemény löket ez a film is, hiszen általa az Öböl-szindróma (illetve, általában a háborús trauma) témájában áskálódhatunk igen mélyre. Főszerepben egy igazi mai színészikon: Christian Bale. (Bővebben)

Megpróbálkozhatunk a Paranoia (film+, 21.10) című thrillerrel is, mely a közismert Microsoft/Apple, Adidas/Puma, vagy Lidl/Aldi mese internetes start up-környezetben történő variációja. Harrison Ford kétarcú kopasz öregember, Gary Oldman meghízott, de egydimenziós, Liam Hemsworth pedig nem tudja elhitetni velem, hogy ilyen kockahassal lehet valakinek agya is… (Tudom, hogy lehet, de nem tudja elhitetni velem.) Szóval, ha nem figyelünk nagyon, akkor elmegy két szendviccsel meg egy sörrel.

Bár konkrétan az USA idegenrendészeti politikáját vizsgálja, igen sok szempontból A szabadság határai (SuperTV2, 22.00) című mozi, Harrison Ford, Ray Liotta, Ashley Judd és mások szereplésével, de nem kell túlzottan absztrahálnunk ahhoz, hogy simán belelássuk ebbe a szintén igen mélyreható történetbe a déli határszéleinken épült, borotvaéles pengékkel súlyosbított, új Vasfüggöny problematikáját is. Pontosan erről van szó ugyanis, itt is, ott is. (Bővebben)

Újra láthatjuk a Hibátlanok (Galaxy, 22.00) című moziban a súlyosan Kövér gondolatokat tápláló, ám baleset okán kerekesszékhez kötött, lebánult Robert De Nirót, akit terápiás céllal egy transzvesztita énektanár (Philip Seymour Hoffman) hoz vissza az életbe. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd bejegyzéshez

  1. Kata szerint:

    Jó színésznő ez a Meryl Streep, de azért túl van hype-olva, ahogy Tom Hanks is. Annyira azért nem jó színészek, hogy zsinórban nyerjék az Oscarokat. Pontosabban rengeteg nagyon jó színész van, akiket szóra sem méltatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s