Mit nézzünk a tévében Karácsony első napján?

Bárhová kapcsolunk, valahol biztosan találkozunk Kevinnel, Dennisszel és a többi rosszcsonttal, úgyhogy őket akkor ki is hagynám az ajánlóból. Ebéd előtt viszont jól jöhet kcsiknek, de főleg nagyobbaknak a magyar James Bond, vagyis Grabovszky, aki rendet tesz a kettő dimenzióban: Macskafogó (classic version) az TV2-n, 11.40-től.

a simpson család - a film, homerCécile Aubry világhírű gyerekregényének legújabb filmváltozata minden ízében, pillanatában a természet megfellebbezhetetlen szépségét közvetíti, ebben a tekintetben akár egy míves, fantasztikusan fényképezett dokumentumfilmnek is megfelelő, mely a Francia-Alpok flóráját és faunáját mutatja be egy könnyen érthető, egyszerű vonalvezetésű kerettörténetben. Erénye azonban ennek a Belle és Sébastien-verziónak (Duna, 13.35), hogy a történet is megáll a lábán ebben a nagy szépségben. (Bővebben)

Okay, Houston, we’ve had a problem here. (Úgy érti, szökik a levegő az űrkabinból, félúton a Hold és a Föld között…) Ezt a meglehetősen kínos helyzetet dolgozza fel meglehetős alapossággal, hollywoodi sztárokkal és precízen működő dramaturgiával Ron Howard az Apollo 13-ban (FEM3, 19.00).

Miután alighogy lezajlott a Négy esküvő, egy temetés, Álljon meg a nászmenet! (Story4, 21.00). Ebben az atombiztos romantikus komédiában Julia Roberts igencsak zokon veszi, hogy régi barátja, Dermot Mulroney -akivel természetesen, soha, semmi, semmikor nem történt- bejelenti, hogy feleségül veszi Cameron Diazt, ezért felindulásában féltékenyítő hadműveletbe kezd a szerencsétlen Rupert Everettel.

Viszont a mostani karácsonyt nem ússzuk meg a Legyetek jók, ha tudtok (Duna, 21.10) nélkül. Örökzöld, über alles szeretetzuhatag, de mint film… hát. Ízelítőnek/büntetőnek íme a film ominózus slágere.

Megnézhetjük szegény Merkúri Ferit is, ahogyan uszkve 70 ezer ámuló magyar (és egyéb KGST-beli) rajongója előtt küzd a magyar nyelvvel, miután megtudta, hogy a Parlament nem eladó (bezzeg ma!). A Queen 1986 július 27-i, Népstadionbeli koncertjét Zsombolyai János rendezésében rögzítette talán az összes Magyarországon fellelhető kamerával. A Hungarian Rhapsody – Queen, Live in Budapest (m2, 21.30) digitálisan feljavított hanggal és képpel kerül ma adásba. Tháfászi széjl fízetárászt, virágoum virágoum.

Bart Simpson, amikor 1987 április 19-én megszületett 10 éves volt, és állandóan valami csínytevésen járt az esze. Húsz év elteltével még mindig 10 éves, na jó, talán lehet már 14, a csínytevésben viszont apja, az inkább méla Homér lett aktívabb, hiszen A Simpson család – A film (FOX, 21.50) című filmben egyenesen a Földet fogja megmenteni (lásd a képen). Bár a beavatatlanoknak nettó baromságnak fog tűnni ez a film, valójában pikírt és provokatív mondanivalójával éppen, hogy nem a totális elhülyüléshez járul hozzá. Kis lépés ez egy rajzfilmfigurának, de… (Bővebben)

Az este további részét részben rengeteg vérben tölthetjük el. A Hulla, hó, telizsák (Paramount Channel, 21.50) természetesen nem ostromolja a filmművészet legmagasabb szféráit. Viszont a hülye címéhez méltóan, olykor kifejezetten bizarr, morbid humorú, de igen pörgős, fordulatos és izgalmas akció-thriller ez, Charlize Theronnal, Ben Affleckkel és Gary Sinise-zel súlyosbítva.

Ridley Scott szandálos, duzzadó vádlis és bicepszes Gladiátorja (Viasat6, 22.00) viszont egy masszív Oscar-szivacs, mely csöpög a vértől. Jó hosszú, jó látványos film amúgy, agytekervényeinket sem veszi túlzottan igénybe – ami pozitív olvasatban jelentheti azt is, hogy közérthetően szól olyan alapvetőnek tartott férfiúi erényekről, mint a bajtársiasság, meg az önfeláldozás. Effélék.

Egy régen látott remek mozival is átúszhatunk az éjszakába. Ha magát a filmet nem is, de a Tűzszekerek (RTL Klub, 22.55) zenéjét egészen biztosan hallotta már mindenki, hiszen annak idején még a madarak is Vangelis szélesen áradó dallamait csiripelték. Nagy Oscar-szivacs volt ez a filmdráma is annak idején, melyben két angol futó küzdött meg egymással az 1924-es Olpimpián való részvétel jogáért: egy mélyen vallásos skót és egy ízig-vérig polgári, zsidó származású angol.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s