Mit nézzünk az Újév első estéjén a tévében?

A nap legnagyobb része a többség számára a másnaposság leküzdésének különböző módozataival fog telni, megterhelő lesz a figyelem koncentrálása még arra a csekély időre is, amikor háborgó gyomrunkba próbálunk valami szilárd anyagot juttatni. Háttérzajnak jöhet például a teljes Rocky-sorozat (1-5, plusz a hatodik Rocky Balboa, FOX, 8.30, 10.40, 12.50, 14.40, 16.20, illetve 18.15), vagy egy jó merítés a Star Trek-univerzumból (7-10, Paramount Channel, 12.30, 14.45, 16.50, 18.50).

a tanú - középen őze lajos és kállai ferencLesz mindenféle showműsor, cirkusz, purparlé, ótvargagyi littylötty is, circenses (et panem, ha van), soha nem volt viszont ilyen aktuális Bacsó Péter örökbecsű szatírája, A tanú (ATV, 19.15), mely ha tetszik, érvényes életvezetési tanácsokat is nyújt az elkövetkezendő új évre. A főhős Pelikán gátőr, (Kállai Ferenc – a képen Őze Lajossal), az örök kisember, a gonosz pedig RogánVirág, vagy éppen maga OrbánBástya elvtárs. A film összes “poénját” érezhetjük a saját bőrünkön, nap, mint nap: sötétben úszkáló, gyíkemberjelmezes, “nemzetmérgező” külföldi ügynökök, ma éppen gazdasági menekültek, a tárgyalás előtt aláírt ítéletek, ízletesnek, világraszólónak, étvágygerjesztőnek hazudott ehetetlen, használhatatlan, csúfságos magyar termékek… A szemünkbe röhögött átverés jön velünk szembe ma is, bárhová nézünk és tán már a fekete autó is kanyarodik az utca elején.

Nem tudom, mennyien vettük észre annak idején, hogy talán a Top Secret (m3, 19.20) volt az a film, mely az először fogalmazta meg közérthetően a kommunista és a fasiszta diktatúrák közötti, igen kínos azonosságot. Nyilván csak röhögtünk a sok marhaságon, mint ahogy akár ma is tenni fogjuk…

A ma este már igen elavultnak tűnő Szilveszter éjjel (RTL Klub, 20.30) című szilveszter éjjelén játszódó komédiát viszont csak azért ajánlom be, mert igen komoly sztárparádét láthatunk benne, Robert de Nirótól Jon Bon Joviig és Michelle Pfeiffertől Halle Berryig.

Kissé komolyabbra fordítva a távirányítót, van ma estére egy szerintem kevésbé sikerült, mások szerint pedig igen is kiváló kémfilm is, a Suszter, szabó, baka, kém (film+, 20.50). A műfaj alapvető szakértőjének, John Le Carrénak regényének feldolgozása ez a film, és ebből talán látszik is, hogy egy realisztikus (és nem “James Bondikus“) kémtörténet vár a vállalkozókra, sok jó színésszel (Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, John Hurt és még sokan mások). (Bővebben)

Indul a bakterház (Duna World, 21.30) is. Na persze. Szereti a tik a meggyet.

A Felhőatlasz (Duna, 21.50) ezalatt viszont egy hat térsíkon játszódó, igen összetett cselekményű, filozofikus látványmozi, mely David Mitchell azonos című scifi-fantasyjének nagyigényű megfilmesítése, Tom Tykwer, valamint a Mátrix-trilógiáért felelős Wachowski-testvérek által. (Bővebben)

Éjszakára aztán a Desperadora (film+, 23.00) ébredhetünk, amiben Antonio Banderas bús képű, titokzatos vándormuzsikusként, ám mégis igen viccesen balettozva lő halomra mindenkit, így nyerve el a szépséges Salma Hayek kacsóját. Robert Rodriguez ezúttal nem vacakol, padlógázon nyomja az ipart.

Isteni viszont reggel 8-kor, a csípős reggelen kirándulni menni. Senki nincs az utcákon, mintha kilúgozták volna a várost… 🙂 Egészen máshogyan is fog utána alakulni a nap is.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s