Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Lassan beindul a robot. Egy egészen nézhető (és éppen ezért már sokszor is látott) sorozatgyilkosos thriller az Életeken át (Viasat3, 21.00). Angelina Jolie egy ún. profilkészítőt játszik a filmben, aki egy adott bűntény elkövetőjének személyiségét próbálja előzetesen lemodellezni, a bűntény helyszínén talált nyomok és egyéb körülmények alapján. Láthatunk több efféle tematikára épülő krimisorozatot is manapság (Mentalista, Gyilkos elmék, stb.). Jolie mellett olyan arcok tűnnek fel, mint Kiefer Sutherland, Ethan Hawke, Tchéky Karyo, az isteni Gena Rowlands, illetve, akin anno Betty Blue is átgázolt: Jean-Hugues Anglade.

amerikai psycho - christian baleA közelmúlt egyik legkomolyabban veendő (tehát nem “szemkápráztató”) sci-fi durranása volt a Hold (Filmcafe, 21.50). Duncan Jones (aki mellesleg “civilben” David Bowie fia) filmje egyszerre pszicho-thriller, környezetvédelmi utópia, romantikus melodráma és filozofikus sci-fi-esszé, ráadásul úgy, hogy mindegyik teljes egész és egyik sem megy a másik kárára. Főszerepben Sam Rockwell, az egyik legsokoldalúbb kortárs filmsztár. (Bővebben)

Később, az Amerikai pszichoban (AMC, 22.00), a gátlástalan, törtető, erőszakos yuppie kapja meg a magáét. A Bret Easton Ellis kultuszregénye alapján készült, igen véres történetben Patrick Bateman eképpen igen jól ismert karakterét rajzolja meg Christian Bale (a képen), méghozzá igen vastag kontúrral. Másnap azért vigyázzunk azzal a baltával az irodában…

Ha netán túl korán érnénk haza, illetve, túlpihentük magunkat, és nem tudunk aludni, akkor A leggyorsabb Indián (RTL II, 17.40/23.30) is lehet a barátunk, Sir Anthony Hopkinsszal a főszerepben. Természetesen, Hopkins bácsi nem a leggyorsabban futó indián törzsfőnököt játssza el ezúttal (bár nyilván el tudná, ha nagyon akarná), hanem Burt Munrót, egy megveszekedetten céltudatos, kitartó új-zélandi kisembert, aki hajlott kora ellenére ódon Indian motorjával (az igazi Burt Munro, az igazi Indiannal) számtalanszor megdöntötte (és tán a mai napig is tartja) a motorkerékpáros sebességi világrekordot. Az első hallásra tán unalmas sportfilmnek gondolt, valójában igen remek kis alkotás himnusz a nagyot álmodni merő kisemberhez, aki céljai elérésére minden tőle telhetőt megtesz, de nem másokon átgázolva, hanem tisztán, nyitottan és barátsággal – nem csoda tehát, hogy így álmai be is teljesülnek. Üdítő hatású, virágzó pitypangmezők nélkül is pozitív életeszményt megfogalmazni képes, erősen ajánlott film ez.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s