Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Az “ecserin”, vagy sötét kapualjakban, kézen-közön beszerzett hangalámondásos kalóz VHS-ek egyik nagy sikerdarabja volt anno a “hőskorszakban”, a békés nyolcvanas években az Amerikai nindzsa-sorozat, amiben még Michael Dudikoff osztotta a rosszfiúkat. Természetesen, igazi, alsószéle-közepe B-kategóriás vacak volt mind, viszont (egyebek mellett) ezek jelentették egy (néhány) generációnak az első élményeket egy szabad világról, melyben győz az igazság és vannak még igazi hősök, s nem mellesleg, sokaknak ez a korszak jelentette ifjúkorát is. Ma este édes lesz a nosztalgia, hiszen az első Amerikai nindzsa (Viasat3, 21.00) kerül ma adásba.

maverick - jodie foster, mel gibson és james gardnerUgyanekkor viszont a Most már elég! (Cool, 21.10), ordító logikai bakikkal elővezetett cselekménye ellenére, mégis igen sokat tesz a házastársi erőszak ma is aktuális témájának felszínre segítésében; a Jennifer Lopez által alakított hős anya pedig még egy radikális utat is mutat a problémák egyfajta megnyugtató “rendezésére”.

Sasszem (TV2, 21.20) viszont nekem nem igazán jött be. Az amúgy eléggé megbízható D.J.Caruso, ezúttal Steven Spielberg vigyázó szemeivel a háta mögött, egész egyszerűen összemixelte Kubrick bekattant számítógépét a 2001 Űrodisszeiából a Mátrix távirányításos akcióival, Öböl Miska zászlólengetéses, elnökmegmentéses patetikus és patrióta ömlengéseivel és Jack Bauer paranoid és pszichopata világmegmentéseivel. (Bővebben)

A pókert én egy meglehetősen buta mulatságnak tartom, persze, mint filmtéma, például a Maverickben (RTL Klub, 21.25), még lehet igen szórakoztató is. Még akkor is, ha nem éppen a humoráról ismert Mel Gibson akar szórakoztatni benne, a séróból szintén nem igazán viccesnek tűnő Jodie Foster társaságában. Ez a film alapvetően egy western-vígjáték (lásd a képen), kártya- és párnacsatával dúsítva, ma azonban inkább a film operatőrjére, Zsigmond Vilmosra emlékezzünk, aki bár itt sem hibázott, azért operatőri szempontból ennél akad jónéhány sokkal fontosabb és emlékezetesebb filmje is.

Apropó, hol van a megszokott hétfő esti Dr. Csontom?

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.