Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat

Alig találok szavakat. Persze, Maestro Zeffirelli Rómeó és Júliáját (Duna, 21.00) szokás úgy becézni, mint “a legjobb” Shakespeare-adaptáció, mert a szereplőket nem negyven éves, őszülő halántékú, tokásodó, jócskán befutott vezető színészek alakítják, hanem hamvas ifjak, ahogyan azokat William is megírta, ráadásul az a bizonyos erkély valamint a film összes helyszíne is eredeti olasz, mégha nem is éppen veronai… Szerintem azonban ez egy meglehetősen szentimentális, csöpögősen érzelmes feldolgozás.

flyboysJames Cameron tengeralatti filmezés iránti szenvedélyének egyik szép produktuma a mostanában többször is előkerülő A mélység titka (SuperTV2, 21.10) című film, melyben már ott kavarognak későbbi gigamega-sikereinek fő motívumai, a hajókatasztrófa (Titanic), az idegen civilizáció vs. ember (Avatar). Az igazi vicc azonban az, hogy ez jobb film azoknál, mert még mértéktartó és arányos – még 4:3-ban is…

Nézhetünk egy jó kis első világháborús, dupla fedeles szárnyú repülős kalandfilmet is… A Flyboys – Égi lovagok (film+2, 21.45/Universal Channel, 21.00) nagyjából ugyanaz pepitában, mint a hasonló témájú Vörös báró. Hasonló hibák, túlzások és tévedések, egy picivel jobb filmen. A csatajelenetek legalábbis mindenképpen látványosabbak, a főszerepben pedig a csúnya, vörös német helyett egy fekete, valamint néhány fehér, azonban egyöntetűen nagyon laza amerikai pilóta áll. Ül. Repül. (Lásd a képen.)

Meg Ryant általában amolyan ragadósan szentimentális, nagyon romantikus komédiákban szokhattuk meg, ahol bájosan rázhatta bondor fürtjeit és olajosan párás tekintettel nézhetett bele a kamerába és/vagy a sármőr főhős szemébe. Ezért lehet meglepetés ez a száraz, romantikát még csak nyomokban sem tartalmazó thriller, a Nyílt seb (AMC, 22.05), nőket daraboló sorozatgyilkossal és némi, igen érzéki szexszel, mely egy teljesen más, drámai oldaláról mutatja meg őt. A filmet az erős feminista attitűddel és igen különös látásmóddal alkotó, ausztrál/új-zélandi Jane Campion rendezte: el-elrévedő, különös költőisége, melankolikus hangulata, finom erotikája, valamint a kissé lilának tetsző külcsín alatt rejtőző, amúgy valóban igen sablonos cselekmény ennek megfelelően osztja is meg a nézőket. Én mégsem tudom azt mondani, hogy nem tetszett…

A Casino Jack (Duna, 23.35) Jack Abramoff (Kevin Spacey) életrajza. Jack afféle kormányközeli mutyista (ismerős “szakma” ma Magyarországon is, ugyebár), aki a kaszinóbizniszben (no, meg ez is…) turkálja ki magának a millió dollárokat érő “gesztenyét”, az ebben érdekelt indiántörzsek kárára. Jack szerencsétlenségét azonban nem ez, hanem egy rosszul megválasztott “partner” fogja okozni… Metszően éles, hiteles és tanulságos film – jó későre eldugva.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat bejegyzéshez

  1. Kata szerint:

    Spacey sokkal szimpibb, mint Vajna. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s