Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Mi kell a nőnek (RTL Klub, 21.25) egy ilyen utálatos hétfő estén? Fogalmam sincs, én azonban már nagyon hiányolom Dr. Csontot. Tudom, hogy letölthetném, máshol is nézhetném, de én ott akrom, ahol megszoktam. Hétfő este az Dr. Csont. Mindenkinek van valami érthetetlen mániája, az enyém ez.

van valami furcsa - ferenczik áronSteven Soderbergh egészségügyi thrillerje, a Fertőzés (Cool, 21.10) című mozi igen komoly sztárokkal (Jude Law, Matt Damon, Marion Cotillard, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet, stb…) operál, ettől még azonban -nem kis meglepetésre- egy igen gyenge film. Klisés, sablonos közhelyerdő, nem több. Mindenki megbetegszik, jaj-jaj-jaj. itt az influenza-szezon, kell valamivel paráztatni a népet…

Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan abban, hogy szinte minden generáció elköveti a maga “miért nincs csajom, pedig milyen jó csávó vagyok”-filmjét… Vagyis nem. Valójában teljesen érthető, hogy egy fiatalembert, akinek a szex és a szerelem legalább egy mondattal és egy gesztussal több, mint egy cipő felhúzása, netán 10 fekvőtámasz, annak okoz némi problémát a megfelelő társ megtalálása az erre legfogékonyabb, tizen-, huszonéves korában. A fiatal filmes pedig optimális esetben éppen a húszas éveit tapossa. Ha a harmincasat, akkor az a fiatal filmes magyar. Jelen esetben Reisz Gábornak hívják, de abban tényleg nincs semmi furcsa és megmagyarázhatatlan, hogy a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan (Filmcafe, 21.00) az utóbbi évek egyik legnagyobb magyar közönségsikere volt a mozikban (főszerepben Ferenczik Áronnal – a képen) – mert őszinte, friss és eredeti. (Bővebben)

Sylvester Stallone és Christian Slater viszont kifejezetten ütőképes párost alkot a mai estén. Az előbbi egy kiöregedőben lévő, ám még mindig penge bérgyilkos, míg a másik fiatal, ambiciózus zsaru. A Fejlövés (film+, 21.00) című Walter Hill-filmben, nem kis meglepetésre, egy oldalon küzdenek a gonosz ellen.

Az aranyszirmok átkában (film+2, 21.00) ugyanekkor a státuszában, elismertségében nagyjából a kínai Robert De Niro-nak megfelelő Chow Yun-Fat alakítja a zord Ping császárt, aki Jai herceg (Jay Chou) társaságában éppen hazatér a Tiltott Városba valami hosszú, messzi háborúból. A betegeskedő császárné (Gong Li) és a trónörökös (Ye Liu) fogadják őket. A palotában azonban furcsa dolgok történtek, amióta a császár elhagyta házát. A császárnőt rendszeresen mérgezi valaki, a trónörökös pedig viszonyt folytat a szolgálólányokkal… A (kvázi kínai Coppolának is becézhető) Yimou Zhang rendezte ezt a hömpölygőn áradó, látványos harcjelenetekkel és mesés elemekkel tűzdelt szédítő történetet.

Megtört város (TV2, 21.20) ezúttal nem Budapest, hanem New York, melynek rohadék, korrupt polgármestere (Russell Crowe) ingatlanpanamákba feledkezik, aminek köszönhetően felesége (Catherine Zeta-Jones) is “rossz” utakra kényszerül. Egy tökös ex-zsaru (Mark Wahlberg) azonban átlát a ködön, összerakja a puzzle-t és belenyomja a polgi fejét az általa teremtett kupac ****-ba. Persze, az ilyen mutatványok mindig igen veszélyesek… (Bővebben)

Az Ananász expressz (SuperTV2, 22.00) az ún. stoner comedy-k egyik alapesete. Rengeteg fű, piros nyusziszemek, bizarr, abszurd hallucinációk, olykor altesti poénok, fura figurák, nagy baromság. Seth Rogen, James Franco, illetve David Gordon Green nevei filmjelzik e művet, melynek főszereplője egy nap kemény cuccot kap, aminek hatására olyat lát, amit nagyon nem szeretne látni.

A Kémjátszma (Viasat3, 22.55) című, Tony Scott által nagy részben Budapesten forgatott, oldszkúl kémhistóriában Brad Pittet nézhetjük az itt színészként remekelő Robert Redford társaságában. (Bővebben)

Az Utam az iskolába (Duna, 22.55) hosszú és igen keserves, főleg, ha azt gyalog, lovon, vagy neadjisten, kerekesszékben vagyok kénytelen megtenni. A francia Pascal Plisson mélyen megindító, egész estés dokumentumfilmje egy kenyai, egy argentin, egy marokkói és egy indiai kisgyerek mindennapi küzdelmét meséli el, melynek egyetlen célja van: a tudás megszerzése.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s