Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek

Nyilván tudja már mindenki, hogy a pénteki műsort rendszerint igen óvatosan állítják össze a különféle tévécsatornák műsorszerkesztői. Utolsó munkanap a héten, ilyenkor úgyis mindenki kimarad, csapatépítési tréning, egészségügyi gőzkiengedés, et cetera. Tehát, semmi rizikó, semmi megosztó tartalom. (Azt most hagyjuk, hogy akkor mit csinálnak a hét többi napján.) Azt mondjuk, nem értem, ha ilyenkor úgysem számítanak nézőkre, akkor miért nem adnak megosztó tartalmakat, elvont művészfilmeket, horrorpornót, vagy valami igazán izgalmas cuccot…

egy csodálatos elme - russell croweSzóval, ami van, azt mind láttuk már. Az újszülöttek viszont jól járnak…  Elsőnek például a Ron Howard által rendezett Egy csodálatos elme (Paramount Channel, 19.20) című, bőven díjazott filmet láthatják, melyben Russell Crowe alakít (a képenegy skizofréniában szenvedő matematikai zsenit, akit ettől még lehet szeretni. Szép történet ez amúgy is, és jó film is – csak éppen.

Pánikszoba (AXN, 21.00) viszont David Fincher mesteri thrillerje. A “címszereplő” a gazdagok villáiban kiépített legbelső, hermetikusan elzárt biztonsági része. Jodie Foster (a gazdag anyuka) zárja be magát ide klausztrofóbiás és cukorbeteg gyermekével együtt, miközben a csúnya, gonosz Forest Whitaker (mint betörő) odakintről paráztatja őket, méghozzá izomból. (Bővebben)

Az amerikai jogrendszer egyik jellegzetes eleme, az esküdtszék intézménye áll Az esküdt (Story4, 21.00) című izgalmas dráma középpontjában. Egy maffiózó vár bírósági tárgyalására, aki úgy szeretné a dolgok állását a maga javára fordítani, hogy megbíz egy bírósági és jogi ügyekben járatos személyt (Alec Baldwin), hogy próbálja meg kipuhatolni, ki az az esküdtszékben, akit “meg lehet győzni” a maffiózó ártatlanságáról, hogy aztán az az illető befolyásolja az egész esküdtszék ítéletét. A gyermekét egyedül nevelő, gyengének tűnő Annie (Demi Moore) lesz kipécézve erre a célra, aki azonban -meglepetésre- hamarosan saját kezébe veszi az irányítást.

Ha annak idején sejthettük volna, hogy a Terminátor 2. – Az ítélet napja (AMC, 21.00) fő tanulsága az lesz, hogy nem Schwarzenegger, hanem a producer Andy will be back, akkor abban a pillanatban megsemmisítettük volna az egészet, amikor Arnold először lepottyant a film elején… De nem tudtuk, így egy komoly popkulturális ikon születéséhez járultunk hozzá. Ez a folyékony gyilkosos rész amúgy tényleg a legjobb a sorozatból.

Van mára azonban Édes kis semmiség (Cool, 21.10) is, melyben Cameron DiazChristina Applegate és Selma Blair adják azt a három, féktelen szinglit, akiket ki sem lehet robbantani a legmenőbb helyekről, egészen addig, míg fel nem tűnik Thomas Jane.

A Blöff (SuperTV2, 22.00) nem blöff, hanem mára kultikus darab, elképesztően magas tetszési indexszel és ilyen szövegekkel: “Fogd be a szád, ke’ kuraftyumuj! Figyeljé’! Anci imádja a tetővilágítást, kedvenc színe a babakék, távelvunétoszárecignesávrengibugyogá, és fűzöld legyen a plüsskanapé! Ja, és kérjél még hozzá egy fasza kis hableányos szökőkutat. Na minden világos csávókáim?”

Mindeközben ketyeg egy Időzített bomba (FOX, 22.00) is – Jeff Bridges egy már visszavonult, de hajdan profi tűzszerészt alakít ebben a méltatlanul elfeledett izgalmas filmben, melyet talán legtalálóbban a “a piros drótot vagy a kéket vágjam?”-jellegű, homlokon izzadtságcseppet-görgetős, székkarfa-szorongatós fakkba sorolhatunk, ha mindenáron muszáj valahová.

Lesz Elemi ösztön (Filmcafe, 22.00) is, melyben Sharon Stone megmutatja.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s