Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

A mai este vezéralakja az igen szálas termetű Liam Neeson (a képen). Elsőnek a lányát rabolják el Párizsban, az Elrabolva (film+, 19.00) című, ha nem láttuk még, akár izgalmasnak is tekinthető thrillerben. Az emberrablók pechjére Liam egy szuperkiképzett hajdani szupertitkosügynök, tehát a végkifejlet nem sok jót tartogat a rosszfiúk számára.

elrabolva - liam neesonNézhetjük aztán Liam Neesont is, akinek ezúttal felesége lesz elrabolva, az Elrabolva 2.-ben (film+, 20.45), méghozzá az albán maffia általi bosszúból és amit, a már ismert módon, a Liam alakította ex-CIA szuperügynök nem fog annyiban hagyni. A viszonylag nézhető első rész után a folytatás is nézhető – de szinte kizárólag a csodás isztambuli látképek és a helyi couleur locale-t bemutató, ügyes vágóképek miatt. Amúgy egy logikai bukfencekkel, banális színészi alakításokkal és ásatag dramaturgiai közhelyekkel teli tipikusan közepes akciófilm ez.

A beszédes című Szex a neten (Paramount Channel, 21.00) valóságban megtörtént eseményeket mesél el. Egy internetes karriertörténet ez (nem Gattyán úr sztorija, de akár lehetne az is), valamiféle furcsa ötvözete a Social Networknek, a Boogie Nightsnak és az Oceans’s-sorozatnak, némi Tarantinós szósszal leöntve – ettől függetlenül/éppen ezért, abszolúte nézhető, érdekes darab. Na, ez például egy olyan film ma estére, amit biztosan mindenki átugrik, hogy nyilván valami hülyeség, de nagyon nem az: (bővebben)

Kommersz, de nézhető mozi Mel Gibsonnal a Visszavágó (Viasat3, 21.00), amiben Gibson egy pitiáner betörőt alakít, aki rendesen végzi munkáját (a betörést), mígnem egy balul sikerült akció következtében elsodorják az események: borul a megszokott, nyugodt élete, veszélybe kerül a családja…

Mr. Jones – Jogában áll meghalni (Story4, 21.00) nem igazán azért lehet érdekes választás, mert műfajilag romantikus és dráma, valamint a főszerepben a sármőr ősz herceget, Richard Gere-t láthatjuk (Lena Olin társaságában), hanem inkább azért, mert Mike Figgis elég jó rendező ahhoz, hogy ne hibázzon túl nagyot Eric Rothtörténetével. Gere mániás depresszióban szenved (vagy tán mégse), és Olin, a pszichológusnő ezen majd segít (vagy nem).

A mexikói (SuperTV2, 22.00) című pikk-pakk, perfekt, korrekt akció-komédiáról is legyen elég annyi, hogy Brad Pitt alakítja benne Jeffrey-t, az ügyefogyott kis maffiózót, akitől Sam, a barátnője (Julia Roberts) azt követeli, hogy hagyja már abba a piszlicsáré gengszterkedést, inkább házasodjanak össze és menjenek el Las Vegasba, ahol nekik biztosan jó lesz. De hősünknek még egy utolsó melót meg kell csinálnia, el kell hoznia Margolesi maffiafőnöknek a Mexikóit (egy régi, értékes pisztolyt), természetesen Mexikóból. (Bővebben)

Ugyanekkor viszont a kamaszkor “túlélésének” agyonbeszélt, ám mégis a maga cizelláltságában elmondhatatlan nehézségeivel foglalkozik az igen komoly kritikai sikert arató Egy különc srác feljegyzései (The Perks of Being a Wallflower) (Galaxy, 22.00), melyben Stephen Chbosky saját bestsellerének filmváltozatát rendezte meg. (Bővebben)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s