Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat

Halál, bűn és bűnhődés a mai este témája, ha éppen nem az agyunkat oldjuk fel az itt nem ajánlott alternatívákban. Christopher Nolan annak idején agyonsztárolt A sötét lovagja (film+, 20.35) is lényegesen komolyabb löket, mint egy szokványos képregényfilm, még akkor is, ha alapvetően mégis csak egy mese. Annak viszont látványos és izgalmas. A tényleg eléggé átrajzolt, valószerűvé, reálissá tett történet kimázolt Jokeréért -a negatív figuráért- viszont Heath Ledger posztumusz Oscart kapott. Nem tudom, akkor is megkapta volna, ha nem gyógyszerezi magát túl ideje korán…(Bővebben)

21 gramm - benicio del toroAz Odd Thomas – A halottlátó (SuperTV2, 21.15) viszont Dean R. Koontz sokak számára ismerős regényalakjának első filmes jelenése. A történet valamiféle furcsa műfaji crossover, melyben a tinihorrorok, illetve -thrillerek elemei keverednek a “világmegmentő” kisvárosi hős amerikai toposzával és a lányregények bohókás, egyben könnyes, hamvas romantikájával, a film noir-krimik jellegzetes egyes szám, első személyben előadott, fanyar humorú narrációjában. (Bővebben)

A 21 gramm (Paramount Channel, 22.00) azt próbálja meg megfejteni, remek színészekkel (Sean Penn, Naomi Watts, vagy például Benicio Del Toro – a képen) és a mára Hollywood egyik vezető filmművészévé vált mexikói Alejandro González Iñárritu rendezésében, hogy miért válik éppen a címben jelzett mértékben könnyebbé egy ember teste a halál pillanatában?

A bűn bugyraiba hatol le A kárhozat útja (PRO4, 22.00) című Sam Mendes-film, Paul Newmannel, Tom Hanksszel, Daniel Craiggel és Jude Law-val a főbb szerepekben. A teljes nyugalommal impozánsnak nevezhető alkotói gárda ellenére én ugyan szénné untam magam ezen az “anti-gengszter gengszterfilmen”, mely ezúttal az írek bűnszövetezeti tárgyú törekvéseiről mesél az inkriminált múltszázadi alkoholtilalom idején. Persze, kiket sújtott leginkább a piálás tilalma, ha őket, a híresen piás íreket nem? Mindenesetre, egy újabb próbált talán megér (számomra) ez a film. (Bővebben)

Megnézhetjük a Híd a Kwai folyón (ATV, 22.10) című, annak idején 7 db. Oscar-díjjal jutalmazott háborúsfilm-klasszikust is, a híres, füttyös kísérőzenével és egy csomó Sir-rel, mely a thaiföldi dzsungelben a japánok által kierőszakolt, rengeteg halálos áldozattal járó hídépítés angol és ausztrál hőseinek állít emléket. (Bővebben)

Viszont a mai este tényleg kiemelkedő értéke a nézhetetlen időpontra száműzött A sziget (m2, 01.00) című orosz dráma, Pavel Lungin filmje, mely minden ízében-eresztékében közvetíti a mély pravoszláv hit jellemzőit: az áldozatvállalás és -hozatal szinte már mágikus erejű révületét és a bűn és a bűnhődés metafizikus sorsdrámáját. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s