Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

A Fészkes fenevadak (Paramount Channel, 19.10) főszereplői egy londoni állatkert dolgozói, akik azzal próbálják megmenteni munkahelyüket a felszámolástól, hogy a park fásult, természetükből fakadóan szelíd állatait vérszomjas bestiáknak próbálják bemutatni, hogy ezzel növeljék az állatkert látogatottságát. Ez így önmagában elég hülyén hangzik, de ha azt mondom, hogy az állatkert igazgatóját John Cleese, a főgondozót Michael Palin alakítja, akkor már talán viccesebbnek tűnik a szituáció, amit Jamie Lee Curtis és Kevin Kline csak tovább bodorít. Értelemszerűen e filmben elsősorban az angol humor lájtosabb válfajának rajongói találhatják meg szórakozásukat.

kék bársony - izabella rosselliniAndy Warhol óta tudjuk, hogy 15 perc hírnév (Viasat3, 21.00) mindenkinek jár. A baj csak az, hogy sajnos túl sokan élnek vissza ezzel… Mások pedig annyira akarják a tünékeny közismertséget, hogy bármire hajlandók azért… Két kelet-európai bűnöző New York-i ámokfutása is a média érdeklődésébe tud kerülni nagyjából 15 percre, ez azonban ennél sokkal nagyobb mértékű gondot okoz a rendőrség médiasztárjának, a páváskodó főzsarunak, akit Robert de Niro alakít.

A zsaruk becsülete (Story4, 21.00) című krimidráma a rendőri igazságszolgáltatás morális kérdéseit feszegeti, a korrupciót, a bűnpártolást és az egyenruha szimbóluma és a rendőri eskü közti ellentmondást. Edward Norton egy olyan rendőrt alakít a filmben, akinek családja generációk óta rendőrként szolgál, a rendőri munkát hivatásként megélve. Egy tragikusan végződő rendőri bevetés ügyében nyomoz, azonban a nyomozás szálai saját családjához vezetnek vissza…

A Kék bársony (AMC, 22.00), bár David Lynch egyik legközérthetőbb filmje, mégsem mondható tömegterméknek, hiszen sajátos, rejtélyekkel teli, sejtelmes atmoszférájával, a kérdőjelek ezreivel mégis inkább intellektuális kaland, mint befakkolható thriller. Amerikai kisváros, koszlott bárok, áporodott, füstszagú, súlyos függönyök, levágott fülek, a kék hold és Angelo Badalamenti sejtelmes melódiái. Innen nőtt ki a Twin Peaks. (Isabella Rosselini á képen!)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.