Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök

Azt hiszem, tévépremier a Megmaradt Alice-nek (Cinemax, 20.00) mai vetítése. A megrendítő történet az Alzheimer-kór pusztító hatásait meséli el, melyet a kór (itt egy örökletes változata) a betegre, valamint a környezetére gyakorol. Julianne Moore (a képen) megérdemelte az Oscar-díjat a hajdani egyetemi oktató címszerepében nyújtott alakításáért, de nekem különösen tetszett a két lányt alakító Kate Bosworth (Anna) és Kristen Stewart (Lydia) akik jellemükben tökéletesen tükrözték az anyju fő vonásait: Anna a nyugodt, intellektuális, “felnőtt” nő, aki észérvektől vezérelve, praktikusan éli és rendezi meg életét, míg Lydia a bohém, szabad és szabados művészlélek, az empatikus, érzelmektől vezetett lány. (Bővebben)

megmaradt alice-nak - julianne mooreAz idei Oscar-osztás kapcsán sokan azon pörögnek, hogy milyen jó színész lett Sylvester Stallone-ból öregkorára. Holott azért voltak már korábban is erre utaló jelek, például a Copland (Paramount Channel, 21.00) című, igen kemény zsarufilmben, ahol a jó szándékú, becsületes, ám kissé együgyű és egyszerű zsarut adja. Az amúgy rengetegszer vetített drámában az “igazságosjános” helyi seriff (Stallone) veszi fel a harcot a simlis nagyvárosi zsarukkal (Harvey Keitel, Ray Liotta, illetve Robert de Niro).

A Nyom nélkül (SuperTV2, 22.00) című thrillerben egy országúti benzinkút parkolójában válik köddé egy gondtalanul kirándulgató pár egyik fele (Sandra Bullock), egyik pillanatról a másikra. A másik fél, a férfi (Kiefer Sutherland) még három évvel az eset után is megszállottan keresi párjának nyomait, pedig már a rendőrség is régen lezárta a nyomozást. Ott van viszont a stáblistán még Jeff Bridges is, tehát nyilván ő lesz majd a rejtély kulcsa…

Ha már eleget fürdőztünk fényes tekintetű országvezetőink látványában a minapi, Operaház-beli Shakespeare-pucc kapcsán, megnézhetjük Szőke Andrást és Badár Sándort is. A két szentesi hóhányó az Európa kemping (Duna, 00.20) című 1992-es barkács-börleszkkel került be a magyar köztudatba, ám ekkor már az amatőrfilmes színtér “sztárjai” voltak. Felelőtlen ökörködésük ma ismét eljut az erre vevő, érzékeny és nyitott elmékhez. A történet a gömbről szól, ami lehet bármi, főleg, hogy az idegen kémek köztünk járnak.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s