Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat

Azonkívül, bár azzal együtt is, hogy Juliette Binoche rajongói újranézhetik a Csokoládét (Paramount Channel, 18.35) és Az angol beteget (Paramount Channel, 21.00), alapvetően a holnapi Valentin-nap nyomja rá a bélyegét a mai kínálatra – de azért lesznek kiutak is a szerelmi tébolydából.

a következlő három nap - elizabeth banks és russell crowePéldául Christopher Nolan Sötét lovag-trilógiájának harmadik, befejező része, A sötét lovag – Felemelkedés (film+, 20.30). Nolan (ismét) egy sötét, utcai gangháborúktól és anarchiától sújtott disztópikus (viszont igencsak mainak, reálisnak tetsző) korba helyezi Batman Christian Bale által alakított karakterét, hogy -a kánon szerint- rendet tegyen. (Bővebben)

Az akciókban megszakadt, halálos küzdelmekben megpecsételt atlétatrikóiról, whiskyszagú leheletéről ismert Bruce Willis például ma két romantikus komédiában is megjelenik. A ’87-es Nem látni és megszeretniben (RTL+, 20.40) egy magányos üzletember, akihez egy üzleti vacsorára aggódó bátyja egy rendkívül dekoratív hölgyet (Kim Basinger) rendel partnerként, akivel azonban van egy kis bibi: ha alkoholt iszik, képtelen uralkodni szexuális fantáziáján, ráadásul hamar a tettek mezejére is lép. Alkohol nélkül pediglen nincs komoly üzleti vacsora. Az évtizeddel későbbi  Velem vagy nélküledben (Viasat3, 21.00) viszont Michelle Pfeiffer és Bruce már régóta házasok, és azon tanakodnak, hogy új utakra kéne lépniük, ám külün-külön. Aztán, ahogy az sűrűn elő meg is történik, a nagy tanakodásban megint jól egymásba szeretnek.

A Szökőhévben (FEM3, 21.00) már nincs Bruce Willis. Itt Amy Adams várja már hosszú évek óta hiába, hogy barátja, a tökéletes férfi végre feleségül vegye. Az ír babonák világában találja meg a végső megoldást: február 29-én, a négyévenkénti szökőnapon a lányok is megkérhetik a fiúk kezét. Ennek érdekében azonban végig kell bumliznia egész Írországon, a pocsék időben – egy igen szúrós modorú, cinikus, viszont igen jó képű, véletlen útitárssal (Matthew Goode).

A következő három nap (RTL Klub, 21.10) viszont nehéz lesz. Paul Haggis filmjében egy idilli házasság nőtagját (Elizabeth Banks) gyilkosság elkövetésével vádolják meg. A nőt a bíróság bűnösnek találja és húsz évre ítéli. A börtönben azonban összeomik lelkileg és öngyilkosságot kísérel meg, mire a férj (Russel Crowe), végső elkeseredésében elhatározza, hogy megszökteti feleségét. Az izgalmas krimi-akción felül azonban, Haggishoz méltóan, van egy morális síkja is a történetnek: ártatlan maradhat-e egy tévesen elítélt (és segítője), ha szökést követ el, tehát szembemegy a törvényes ítélettel, illetve közben, az igazi bűnelkövetőt felkutatva, kvázi önhatalmúlag igazságot szolgáltatva maga is gyilkossá válik? (A képen Banks és Crowe)

Szimpla westernnek tűnik Az eltűntek (film+2, 21.30), aminek berlini Arany Medve-jelölése azért azt sugallja, hogy igényes műről lehet szó, nem afféle agyatlan, kétbites piffpuff-tucatwesternről, vagy nyúlós, paradicsomszószos spagettiről. Sajnos nem láttam a filmet, ezért nincs róla személyes tapasztalatom, de az igen magas tetszési index sem riasztó. Remek színészek és egy remek rendező: Ron Howard. A film ismertetője szerint: a fiatal és elszánt Maggie (Cate Blanchett) elhagyatott, vad vidéken neveli két lányát. Egyik nap azonban a nagyobbik gyermekét, Lilyt (Evan Rachel Wood) titokzatos, sötét alakok rabolják el. Maggie rég nem látott, gyűlölt apja, Samuel Jones (Tommy Lee Jones) visszatér hozzá és felajánlja segítségét. A rejtélyes lovasok nyomába eredve még nem sejtik a baljós, lidércekkel teli jövőt, és azt sem, hogy a feszült, idegőrlő várakozás mindkettőjüket örökre megváltoztatja.

A Vörös sarokban (Galaxy, 21.40) viszont Richard Gere-t vádolják meg gyilkossággal, ezúttal a kommunista Kínában. Az őszes hajú amerikai jogász egy üzleti úton jár a távol-keleti országban, ahol egy kellemes éjszaka után holtan találják mellette azt a hölgyet, akivel az éjszakát töltötte. A vád ellene emberölés, amit Kínában halállal büntetnek – na most, mit tehet egy idegen egy számára ismeretlen kultúrájú országban, a vele ellenséges bírósággal szemben? Sematikus, de azért még izgalmas filmre számítok.

A Hughes-testvérek által rendezett A pokolból (PRO4, 22.00) remek filmfeldolgozása Hasfelmetsző Jack történetének, aki minden bizonnyal nemcsak a viktoriánus Anglia, de tán minden idők egyik leghíresebb sorozatgyilkosa (volt). Főbb szerepekben Johnny Depp, Heather Graham, Robbie Coltrane és Ian Holm. (Bővebben)

A háborús filmek műfajában egyedülálló vállalkozásnak számít Clint Eastwoodé, aki két nagyszabású filmeposzban próbálta meg feldolgozni a második világháború egyik legvéresebb csendes-óceáni ütközetét, mely Iwo Jima szigetének elfoglalásáért zajlott. Az egyik film természetesen amerikai szemszögből ábrázolja a híres, emblematikus szoborban is megörökített vérszivattyút, a másik viszont az ellenség, Japán szemszögéből festi meg ugyanazt. Ma az amerikai verzió, A dicsőség zászlaja kerül levetítésre (RTL Klub, 23.40). (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat bejegyzéshez

  1. Csaba szerint:

    “Az anya puskát ragad és egy nem várt segítséggel -indiánok között élő, habókos férjével.”
    “Maggie rég nem látott, gyűlölt apja, Samuel Jones (Tommy Lee Jones) visszatér hozzá és felajánlja segítségét”
    A B. a helyes állítás.
    (Egyébként régi olvasódként kösz a remek oldalt!)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.