Mit nézzünk ma este a tévében? – Vasárnap

Valentin-nap van ma, úgyhogy rózsaszín szívecskékben fürdik a világ. A Szerelem a végzeten (Paramount Channel, 18.10) című romantikus komédiában Kate Beckinsale lesz a partnere a kisfiúsan sármos John Cusacknak. Mit is mondjak erről filmről, milyen veszélyekre hívhatnám fel kegyes figyelmeteket? Talán, hogy vigyázzunk nagyon a kesztyűnkre? (Bővebben)

az élet ízei - helen mirrenCharles Dickens című klasszikus regényét, a Szép reményeket (FOX, 20.05) a Gravitációval jó sok elismerést begyűjtő Alfonso Cuarón alkalmazta és modernizálta filmre még 1998-ban, igen bombasztikus szereposztásban. A wannabe festő Finnt Ethan Hawke, míg Estellát, az őt csábító jeges szépséget Gwyneth Paltrow adja, mellékszerepekben pedig Robert és Drena de Niro (az utóbbi Robert lánya), Chris Cooper, Anne Bancroft és például Kim Dickens látható (utóbbi viszont nem rokona Charlesnak. Vagy igen. Vagy nem tudom.)

A Larry Crowne – Tanuljunk szerelmet! (RTL Klub, 19.50) Tom Hanks projektje, ő írta, rendezte és főszerepli is a történetet, amelyben egy átlagos pasi (Tom) elveszti az állását, s bár túlkoros kissé, unalmában beirtakozik egy főiskolára, hogy továbbképezze magát. Az egyik tanár (Julia Roberts) azonban a vártnál mélyebb benyomást tesz rá. Satöbbi. Nem tudom. Passz.

Mi kell a nőnek? (film+, 20.45) Na, vajon mi? (Bővebben)

Viszont a spanyol félisten, Javier Bardem a főszereplője Woody Allen barcelonai dolgozatának, a ma este újra műsorra kerülő Vicky Cristina Barcelonának (Viasat3, 21.00), akinek partnerei ezúttal a jelenlegi felhozatalból a No.1 szőke és a No.1 barna: Scarlett Johansson és Penelope Cruz. Bónusznak pedig jön még Rebecca Hall is. (Bővebben)

Emlékszünk még, amikor 1994-ben, egy Budapestről Bécsbe tartó vonaton megismerkedett egymással Céline (Julie Delpy), a francia egyetemistalány és Jesse (Ethan Hawke), az amerikai srác? Végigdumálták az utat, sebtiben egymásba szerettek, majd a srác megkérte a lányt, hogy maradjon vele reggelig, amíg annak indul a repülőgépe. Azt hittük, ennyi, soha nem találkoznak többet. Aztán majd’ tíz év elteltével Jesse megírja annak a bécsi éjszakának a történetét egy regényben, és a könyv párizsi bemutatóján újra találkozik Céline-nel. Újabb végtelen beszélgetés, újabb éjszaka. Két előzmény nélkül, valószínűleg csupán egy vég nélküli évődésből veszekedésbe fajuló, majd visszacsendesedő, de tulajdonképpen teljesen érdektelen csevegést lát az egyszeri néző, ráadásul jó hosszan. Úgy tűnik, ennek a meglehetősen hektikus románcnak nem lesz vége, Mielőtt éjfélt üt az óra (m2, 21.05). (Bővebben)

Aztán megtudhatjuk talán azt is, vajon mi lehet az, amit egy pár (ezúttal mondjuk, Meryl Streep és Tommy Lee Jones) sok évtizedes együttélés után is, még mindig tudni akar a szexről? (RTL Klub, 21.45).

A szerelem és a konyhaművészet mindig is kéz a kézben járnak. Az élet ízei (Duna, 22.05) című romantikus történet megkapó, idillikus dél-francia környezetet, Helen Mirrent is villant (lásd a képen), a történet középpontjában azonban nem annyira a szerelem, mint a különböző nemzetiségű, értékrendű kulináriák közti versengés áll. A Mirren által alakított finom hölgy egy klasszikusan franciás éttermet vezet a kisvárosban, akivel szemben egy nap egy hangos, színes indiai család nyit kifőzdét. Egymásnak feszül a bazsalikom, az olíva, a rozmaring, a kakukkfű és a kurkuma, a chili és a garam masala. (Konyhakés)pengeváltásra talán sor nem kerül, de a háború hevesen zajlik, mígnem a francia étterem bájos segédszakácsa és az indiai kifőzde ifjú Adonisza egymásba nem szeret. (A hevesen bevándorlóellenes magyar kormány főmédiuma pacekba tolja a multikultit. Pici zavart érzek a centrális erőtérben… 🙂 )

A szerelem parttalan áradásának alternatívája lehet a Szemfényvesztők (RTL II, 18.50/23.00), ha nem láttuk volna még: egy bűbájos szajréfilm, melyben illuzionisták rabolnak bankot, ezt azt, sőt, még egy igen meglepő bosszútörténet is kibontakozik – a roppant fordulatos, trükkös és blikkfangos cselekményt azonban nem részletezném, hadd essen le az álla az ilyesmire hajlamosaknak. (Bővebben)

New York bandái (AMC, 20.15) című, olykor igen erőszakos jeleneteket is tartalmazó filmeposz a címbeli város -a Nagy Alma- hősies őskoráról mesél, két színész-gigaikon főszereplésével. Leonardo Di Caprio és Daniel Day Lewis vetélkedik egymással a filmben, bokszban, véres utcai harcokban és kőkemény farkasszemnézésben, bő két és félórában, Martin Scorsese rendezésében. (Bővebben)

Kathryn Bigelow, amellett, hogy a Hurt Lockerrel Oscart nyert, valamint hogy a Titanicos-Avataros James Cameron exe, arról is híres, hogy nő létére kifejezetten pasis műfajokban nyomul. A mai Holtpont (RTL+, 21.00) című filmjében például amerikai elnököknek öltözött szörfösök rabolnak bankokat… A szörfös életérzést egyéniségében is autentikusan sugárzó, ám már sajnálatosan megboldogult Patrick Swayze mellett például az ifjú Keanu Reeves is feltűnik a filmben. Jó kis régimódi akciókrimi lesz ez, sok látványossággal.

Gorillák a ködben (TV2, 00.10) című film Dian Fossey etológus 1988-ban készült életrajza. Fossey 18 évet töltött a ruandai őserdőben a hegyi gorillák között, s ezalatt rájött, mekkora mocsok is az ember. E megállapításra aztán éppen saját tragikus sorsa teszi ki a felkiáltójelet… Sigourney Weaver (ő játssza Fossey-t) mindenesetre megérdemelt volna egy Oscar-díjat ebben a feminista és harcos zöld felhangokban is gazdag filmben nyújtott alakításért.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s