Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Roman Polanski -nyilván nem először játszott- Szellemíró (Film Mánia, 21.00) című thrillerje talán a legjobb film ma estére. A sztori egy tehetséges íróról (Ewan McGregor) szól, aki más, nála jobban menedzselt, jobb kapcsolatokkal rendelkező, avagy csupán szerencsésebb írók nevében írja meg azok sikerkönyveit. Afféle stróman. Ez alkalommal azonban megkapja ő is a “nagy ajánlatot”: az ex-miniszterelnök (Pierce Brosnan – a képen) életrajzát kell megírnia, idő előtt, furcsa körülmények között elhalálozott elődje helyett… (Bővebben)

a szellemíró - pierce brosnanA romantikus komédiák kökényszemű hősnője, Jennifer Aniston alakítja az Azt beszélik (Story4, 21.00) című filmben azt a rámenős újságírónőt, aki húga esküvőjén megismerkedik egy jóképű milliomossal (Kevin Costner). A rend szerint össze kellene jönniük, azonban a film itt kezd -szolidan- érdekessé válni, mert nem jönnek össze. Viszont kiderül, hogy a nő nagymamája (Shirley Maclaine) nem más, mint a híres Mrs. Robinson, a Diploma előtt című filmből. Hogy aztán ebből hogyan lesz a végére happy end? Pedig lesz.

Roger Spottiswoode háborús drámájában, A selyemút árváiban (film+2, 21.05) egy fiatal angol újságíró (Jonathan Rhys-Meyers) menekít néhány ausztrál nővérrel egy komplett árvaházat a Kínát megszálló japán csapatok elől a biztonságot jelentő Mongólia felé. Lélegzetelállító tájak, kaland, megható humanizmus egy igazán szép filmben.

John Carpenter ortodox scifi-horrorjában, A dolog (SuperTV2, 22.00) című klasszikusban egy antarktiszi kutatóbázis tagjai olyan dolgot fedeznek fel, amit jobb lett volna talán békén hagyni az évezredes jégtömeg mélyén.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s