Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Zongoralecke (Cinemax, 20.00) elsősorban Holly Hunter Oscar-díjas alakításáról nevezetes, amit a zongorájáért küzdő néma nő megformálásáért érdemelt ki, teljesen jogosan. Jane Campion filmjében (a forgatókönyvért neki is jutott egy szobor) aztán lesz nagy szerelem Harvey Keitellel, aki itt egy faragatlan, durva ausztrál telepes, aki viszont zongorázni akar tanulni… (A maradék Oscart Anna Paquin kapta, aki a néma nő lányát játszotta ebben a szép és furcsa filmben.)

rókavadászat - richard gere

A híres Ron Burgundy (Paramount Channel, 21.00) San Diego kedvenc tévébemondója volt, aki magát mindenek fölé helyezve nézett le mindenkire maga körül, de főleg a nőket kategorizálta egyetlen szempont szerint. Veronica, a feltörekvő ifjú riporternő azonban hadat üzent a legendás Ronnak. Will Ferrell és Christina Applegate összecsapása fanyar paródiáját adja  a hetvenes évek amerikai televíziózásának, ám azért viccesen áthallatszik a maira is. A film helyenként tényleg szórakoztató percekkel ajándékozhatja meg a nézőket.

16 utca (Viasat3, 21.00) nem távolság földrajzi értelemben, ám mégis végtelen hosszúságúnak tűnő tortúra Bruce Willisnek. A film ugyanis annak az amúgy rövidke utazásnak a története, amit a Willistől megszokott eszköztelenséggel alakított zsarunak kell megtennie egy komoly bűntény nagypofájú koronatanújával (Mos Def). Aztán persze, semmi nem olyan egyszerű, mint tűnik elsőre – Willis pedig zabos, mert kialvatlan, másnapos és amúgy is a töke tele van az egésszel. Amúgy a film nézhető, masszív középszer.

Rókavadászat (Filmcafe, 21.00) viszont egy igencsak valóságszagú, bár teljesen más jellegű történet (például igen markáns párhuzamok húzódnak a szerb diktátor Radovan Karadžić ismert sztorijával). Ennek ellenére, néhol mégis vicces újságírós-kalandfilm lesz ez, egy igen jó Richard Gerével (a képen), Terrence Howarddal és Jesse Eisenberggel. Picit emlékeztet a mozikban mostanában futó, igen remek kötélvadászatos Egy tökéletes napra.

Szegény Patrick Swayze ezúttal egy barátoságos kidobót játszik az Országúti diszkóban (film+, 21.15), a VHS-korszak egyik legendás darabjában, akit egyszerre kóstolgatnak a helyi menő csávók és a szerelem, illetve e kettő sajátos kombinációja.

Az életet, az élet szépségét ünnepli Ang Lee Woodstock a kertemben (Paramount Channel, 22.55) című színes-szagos (de azért hozzávetőleg a valóságos tényeken alapuló) fantáziája, mely a legendás fesztivál keletkezésének körülményeiről mesél. A zenés vígjáték műfaji megjelölés azonban ne tévesszen meg senkit, nem fog szerepelni a filmben se Janis, se Jimi, de még a Crosby, Stills, Nash & Young sem (bár a háttérben ők is átvonulnak), úgy emlékszem, egyáltalán nincs koncertjelenet, viszont az adekvát kísérőzenék, amolyan hangkulisszaként, végig szólnak. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s