Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat

Ma Mr. Bean nyaral (Viasat3, 19.15) című bevetéssel indul a mandula (és az ajánló). Mr. Beannek egy nap elege lett a nyálkás, ködös, csöpögős londoni időjárásból, és leutazik a Cote d’Azure-re melegedni, ahol aztán belecsöppen a cannesi filmfesztivál forgatagába és kő kövön nem marad. Nekem is elegem van.

grindhouse halálbiztosUtána, az Anyád napja (Viasat3, 21.00) című romantikus komédiában, Jennifer Lopez küzd meg Jane Fondával, vagyis a végre a Nagy Ő-t megtaláló, ifjú és szerelmes ara a sárkányjellemű anyóssal. Ismerve azonban a felek temperamentumát, ez egy messze nem lefutott menet lesz…

Egy másik lagzi bonyadalmas történetét meséli el Emir Kusturica romakabaréja, a Macska-jaj (AMC, 21.15), mely mára az aranyfogak, a hangos umca-umcazene és a féktelen tivornyákat kedvelők kultuszfilmjévé vált.

A Halálos fegyver 3.-ban (Cool, 21.00) Riggs (Mel Gibson) és Murtaugh (Danny Glover) ezúttal egy rendőrből lett bandafőnökkekel kerül szembe. Robbanások, üldözések és utcai lövöldözések jönnek ismét fergeteges tempóban, és az állandó “segítségen”, a túlbuzgó ingatlanügynök Getzen (Joe Pesci) kívül egy harcias rendőrnő (René Russo) is színre lép.

Később a Túszjátszma (RTL+, 22.40) című túszdrámában, Joel Schumacher precíz, de kissé lélektelen, szűk terekben játszódó túszejtős thrillerjében Nicole Kidman és Nicolas Cage próbálja fotelbe tapasztani a nézőt. (Bővebben)

A Gravitációval sok elismerést szerzett Alfonso Cuarón Az ember gyermeke (TV2, 23.15) című filmdrámája nem könnyű darab. Egy disztópia (negatív utópia) a nem túl távoli jövőről, amikor a Föld tartalékai kimerültek és a társadalmi rendszerek széthullottak. Egyedül Anglia teljesít jobban mindenkinél egy erős kezű diktátor irányításával. (Mondom: Anglia!) A szinte élhetetlen világban már 19 éve nem született gyermek (…fogy az angol!), mígnem… Minőségi film, komoly elmélkedésre okot adó magvas mondanivalóval.

Ha nem jött be semmi ma este, akkor halálbiztos tipp Quentin Tarantino Halálbiztos (Cool, 23.20) című lábfétisizmusban (lásd a képen), benzinszagban, pofaszakállban, barokkosan burjánzó, ám igen mocskos szájú körmondatokban tobzódó filmtanulmánya. A film az egyik oldala annak az emlékműnek, melyet a Tarantino & Rodriguez Művek emelt Grindhouse címmel a trashfilm-ként emlegetett olcsó, B-kategóriás zsánerfilmeknek.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s