Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Csodálatos, léleksimogató, egyben egyszerű, igaz és kristálytiszta film az iráni Majid Majidi Oscar-díjra is jelölt A mennyország gyermekei (Cinemax, 20.00) című alkotása. Jó példa ez a film arra, hogy nem kell feltétlenül sok pénz, agyoncizellált forgatókönyv, jól ismert sztárok és méregdrága speciális effektek egy jó filmhez. Olykor elég egy szakadt tornacipő is… No és mély emberismeret, néhány lelkes szereplő, ízlés és arányérzék. (A képen jelenet a filmből.)

a mennyország gyermekeiIgen izgalmasnak ígérkező, új, angol kémsorozat (ezek mennek manapság) indul az éjemszín. Viszont az, hogy a kémtörténetek mestere, John Le Carré jegyzi a sztorit, amit az Oscar-díjas dán Susanne Bier alkalmazott televízióra, azért komoly okot ad a bizalomra. Amúgy pedig világpremier a The Night Manager (AMC, 21.00), melynek címszereplője (Tom Hiddleston) egy nyugdíjas szuperügynök, aki éjszakai hotelportásként keresi a kenyerét. Egy nap azonban fel kell vennie a kesztyűt, amit régi ellensége, a nemzetközi fegyverkereskedő (Hugh Laurie) dobott eléje… Meglátjuk.

Az Elbaltázott nászéjszaka (Filmcafe, 21.00) régi kedvencem. Egy igazán remek, abszurdban fürdő, bizarrban törülköző komédia ez, háztetőkön repkedő baltás démonnal, valamint autentikus slam poetryvel.

Akik szokták olvasgatni ezeket az ajánlókat, azok tudják, hogy nem vagyok beoltva a romantikus komédiák ellen, de sajnos Sarah Jessica Parkert még én sem tudom elviselni. Csak tudnám, hogyan csinálja (FEM3, 21.00), hogy pont egy ilyen tehetségtelen, ronda libából lett ekkora sztár… Mindegy, én szóltam.

Ugyanezt viszont semmi szín alatt nem tudnám elmondani Angelina Jolie-ról, csináljon bármit. Két dolgot kell elmondani a Salt ügynökről (AXN, 21.00): az egyik az, hogy a filmet rendező Phillip Noyce bizony meghajtotta Angie-t, mint paraszt azt a bizonyos köszörűkövet (természetesen fizikai értelemben), a másik pedig az, hogy közben viszont a sztorit úgy szépen megcsavarta. Annyira, hogy a végén már talán ő maga sem hitte el a végét. Én akkor hogyan? Ilyen kémes-üldözős-akció ez a film, Jack Bauer Jason Bourne modorában.

A Hajsza a föld alatt (Cool, 21.10) című izgalmas túszdráma keretében New Yorkba, új korba és Új világba ruccanhatunk át, hogy a helyi “BKV” tökös forgalomirányítója szerepében köszönthessük Denzel Washingtont, aki ezúttal gonosz fegyveresek (John Travoltaadja a na-gyon-na-gyon negatív hőst) által elfoglalt, utasokkal teli szerelvényt szabadít fel/ki/meg – a film végére.

Az erősebb gyomrú, független filmek iránt érdeklődő nézőknek Zack és Miri pornót forgat (SuperTV2, 22.00) Kevin Smith 2008-as baromságában. A film Smith és pl. a South Park rajzfilmsorozat által fémjelzett gyökér humor vonulatát görgeti altesti tájékok felé… a rajongók azonban úgyis tudják, mi a pálya (bár ők már nyilván látták e filmet), másnak pedig nem igazán ajánlható. Smith messze van már a Shop Stoptól. Mondanám, hogy kipukkadt ez a lufi már rég. De hátha valaki még megveszi…

Paul Haggis Elah völgyében (Filmcafe, 22.50) című darabjában a csillagsávos lobogóhoz és az országalapító atyák szelleméhez végletesen hű apa (Tommy Lee Jones) jár utána állítólag kötelességteljesítés közben eltűnt fia ügyének, de közben -míg a rejtélyek száma egyre nő- élete addigi irányát gyökeresen megkérdőjelező dolgokra derül fény. A film egyszerre izgalmas thriller és elgondolkoztató dráma.

Ha semmiképpen nem megy az alvás, akkor talán a Zsákutca (Viasat3, 23.00) című, amúgy meglepően friss, csavaros és izgalmas német krimivel is bepróbálkozhatunk, főszerepben a német Stohl Bucival, Til Schweigerrel. Til menő ügynök a hirdetési piacon, aki egy nap, esküvője előtt, saját félrelépéseit tisztázandó, alibit ad főnöke fiának, egy hasonló ügyben. A hamis alibi azonban kiderül, és néhány fordulat után a főhős esküvője elmarad, sőt a dutyiban csücsül, nem is akármivel vádolva…

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő bejegyzéshez

  1. Kata szerint:

    “abszurdban fürdő, bizarrban törülköző komédia” 🙂

  2. Kata szerint:

    Rájöttem, hogy még idézhetnék, mert ma sziporkáztál. Itt a tavasz??? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.