Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

A hajdan híres Fojtogatók nevű zenekar Nincsenek hősök többé című slágere, vagyis inkább e slágert tartalmazó lemez borítója járt az eszemben, miközben néztem ezt a Piszkos pénz (HBO2, 20.15) című mozit. A borítóképen egy gyönyörű, égővörös rózsacsokor közepében egy randa patkány terpeszkedett, valahogy úgy, ahogy e film (ritka szövetű) cselekményének vezérfonalát amolyan búvópatakként jelképező kiskutya is csücsült abban a külvárosi kukában, ahol Tom Hardy, vagyis az általa alakított karakter (Bob Saginowski) megtalálta. (Bővebben)

nyolcadik oldal - rachel weisz és bill nighyViszont nem láttam, de még csak nem is hallottam David Hare írta/rendezte 2011-es angol drámáról, a Nyolcadik oldalról (Paramount Channel, 21.00), pedig az még Golden Globe-ra is volt jelölve. Pedig kitűnő a szereposztás: Bill Nighy alakít egy veterán MI5-ügynököt, akire hirtelen elhunyt volt főnöke és barátja (Michel Gambon) egy aktát hagyományoz, mely tartalmában az egész angol titkosszolgálat létét veszélyezteti. Közben összejön egy csinos politikai aktivistával (Rachel Weisz), de az ügynök, feladva szinte a szakma összes szabályát, megpróbálja megakadályozni az összeomlást. Ralph Fiennes is szerepel a stáblistán, nyilván fontos szerepben tűnik majd fel… Az imdb szerint a film a XXI. századi kémszolgálatok morális felelősségére keres válaszokat. (A képen Rachel Weisz és Bill Nighy.)

Sir Richard Attenborough a tőle megszokott, nagyszabású, szélesen hömpölygő romantikus stílben meséli el a 18 éves Ernest Hemingway (Chris O’Donnell) első világháborús kalandjait, melyek alaposan meghatározták későbbi írói és emberi mentalitását, hitvallását. A Szerelemben, háborúban (Story4, 21.00) cselekménye azért picit hajaz az angol betegére, hiszen az ifjú Ernie egy kórházban, egy odaadó nővér (Sandra Bullock) gyengéd kezei között lábadozik éppen gránáttámadás okozta sebesüléséből…

Sajnos, nagyon rossz film azonban A rítus (film+, 21.15), annak ellenére, hogy a főszerepben pl. Sir Anthony Hopkinst láthatjuk… Ilyen ördögűzős hülyeség lesz. (Bővebben)

Mocsok (Paramount Channel, 23.15), talán nem meglepetésre, egy velejéig mocskos zsaru (James McAvoy), aki mindent, mégpedig a szó szoros értelmében mindent megtesz előléptetése érdekében. Egyáltalán nem átlagos, a közönséget kissé talán még meg is osztó, sajátos, furcsa hangulatú, kultfilm-gyanús alkotásról van szó…

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.