Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Jó ma magyarnak lenni Hollywoodban, még azoknak is, akik csupán mások tehetségének napsugaraiban sütkéreznek. Ritkán ér el magyar film, de egyáltalán magyar ember olyan világsikert, mint a Saul fia és alkotói. Tiszta szívből gratulálok nekik! Az Oscart azonban átadták, nézzünk előre, mi az, ami ma vár ránk, otthon, itthon, a magyar valóságban.

larry flynt, a provokátor - edward norton és woody harrelsonNézhetjük például Az árulót (AMC, 19.00), egy amolyan “Jack Bauer-i“, terroristás thrillert (tehát nem biztos, hogy másfél óráig elengeded a fotel karfáját…), mely az FBI köreiben megbúvó, címbeli tulajdonságokkal bíró figuráról, valamint Amerikában buszokat robbantani készülő arab terroristákról szól. Főszerepben Guy Pearce, Don Cheadle és Jeff Daniels.

Ami itthon van, az legtöbbünk számára Kész cirkusz (Filmcafe, 21.00). Például Dyga Zsombor második egész estés filmjében, egy mindössze 74 percnyi őrületben egy igen ritka Continental típusú írógép tulajdonjoga felett folyik az ügymenet, ami a címbeli állapotot eredményezi. Udvaros Dorottya, Schmied Zoltán, Csuja Imre, Scherer Pepe, Welker Gábor és Elek Feri nyomják a pedált tövig ebben a rövid, ám igen szórakoztató filmalkotásban. (Bővebben)

Az élet rögös oldal nyílik meg a Kényszerleszállás (FEM3, 21.00) című filmben is, amiből igen sokszor az alkoholizmus kínál egyfajta kiutat. Sajnos, legtöbbször csak akkor vesszük észre, hogy ez a kiút valójában zsákutca, amikor már szétcsaptuk a fejünket a tűzfalon. Majdnem kiváló film ez, melyben Denzel Washington adja zseniálisan azt az alkoholgondokkal küzdő pilótát, aki… – lásd a film címét. (Bővebben)

Műfajában kalandfilm A vadon foglyai (Cool, 21.10), mely még kissé “túlrajzolt” fordulatai ellenére is elég érdekes ahhoz, hogy megnézzük. Egy gazdag, kissé már bogaras milliomos (Sir Anthony Hopkins) repülőgép-balesetet szenved valahol a végtelen, alaszkai vadon felett. Egyetlen társa van csupán a bajban, a szerencsétlenség másik túlélője (Alec Baldwin), aki viszont alig titkoltan a szeretője az öreg ifjú, csinos feleségének. A társ tehát ezúttal vetélytárs inkább, sőt…

A Lődd le! (PRO4, 22.00) egy 1971-es, nem kifejezetten vérbeli western, melyben Gregory Peck alakítja azt a börtönből frissen szabadult rablót, aki hajdani tettestársa nyomába ered, hogy megbosszulja azért, mert az átengedte őt a rendőröknek. A sors azonban kegyetlen: a volt tettestárs ma köztiszteletnek örvendő polgár (ahogy az már csak szokott lenni), és az “ügyintézést” tovább nehezíti egy hatéves, cserfes “hátizsák” is. Nem lövöm le a poént.

Az ötödik elemet (SuperTV2, 22.00) is megnézhetjük, nagyjából hetvenkilencedszerre. Mesefilm ez is, sci-fi is Bruce Willis és Luc Besson (no, és Gary Oldman) alkotása, de ezekben a műfajokban az egyik legjobb, leglazább és legszemtelenebb, vitán felül.

Larry Flint, a provokátor (Filmcafe, 22.30Milos Forman életrajzi filmje Larry Flintről, a Hustler pornómagazin kitalálójáról. Címszerepben Woody Harrelson, partnere Courtney Love (aka Kurt Cobain özvegye), valamint Edward Norton (lásd a képen, Woody Harrelsonnal). Remek, mondhatni, kötelező film.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s