Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Jaj, egy nagyon romantikus történettel indítjuk a naptári tavaszt. A Ház a tónál (Story4, 21.00) című filmet képtelenség logikai alapon nézni, hát még értelmezni. Bár az is igaz, hogy logikailag még senki nem lett szerelmes… A különböző szabadon lengedező cselekményszálakat (konfliktusok a sztárépítész apával? spenótos tésztás csaj? stb.) azért talán el kellett volna dolgozni… Sandra Bullock viszont szép, de Keanu Reeves egy picit püffedt, a ház pedig átlátszó (lásd a képen).

ház a tónálA remekük kasztingolt szereplőgárda (Joaquin PhoenixMark Wahlberg) ellenére, A bűn állomásai (Paramount Channel, 21.00) egyáltalán nem az a tipikus hollywoodi tucatfilm. Leginkább talán arról szól a történet, hogy ha valaki egy alapvetően bűnöző életmódba szocializálódott családba születik, akkor onnan mennyire nehéz az ún. tisztességes, törvénytisztelő életet választani. Tovább gazdagítja James Gray annak idején Cannes-ban Arany Pálmára is jelölt filmjét az, hogy a tárgyául szolgáló család “bűnös életvitele” nem csak egyfajta sztereotipikus stigmaként, hanem alapos(nak tűnő), szinte szociografikus igényű háttértanulmányként jelenik meg. Emellett azonban a film meg tud maradni izgalmas, sőt néha érzelmes kriminek is.

Jack Kerouac kultikus regénye, mert ha létezik olyan, hogy ‘kultikus regény’, akkor az Úton mindenképpen az; szóval, minden utazó, csavargó, stoppos, linkóci pernahajder, partiállat és jazzrajongó konstans Bibliája megfilmesíthetetlen. Ebből a szempontból Walter Salles próbálkozása (micsoda filmográfia!) kifejezetten tisztes vállalkozásnak tűnik, de azért legyen egyértelmű, ez az Úton (Film Mánia, 21.00) sem az igazi. (Bővebben)

A pénzvilág bűnös üzelmeiről maga Gordon Gecko (Michael Douglas), a tőzsdék feneketlen étvágyú csúcsragadozója tanítja meg a tutit a tátott szájú civileknek, Oliver Stone 1987-es, ám még messze nem elavult Tőzsdecápák (SuperTV2, 22.00) című mozijában.

Ridley Scott Fekete eső (Paramount Channel, 23.20) című filmje viszont egy klasszikus, régi vágású, izgalmas akció-krimi, melyben két tökös New York-i zsaru (Michael Douglas itt is, valamint Andy Garcia) egy éttermi leszámolás ügylében nyomozva egészen Japánig jut, ahol a magával a yakuzával kerül szembe.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s