Mit nézzünk ma este a tévében? – Vasárnap

A második anya (Cinemax, 20.00) című brazil drámában egy gazdag családban dolgozó dadust ismerünk meg, aki áldozatosan teszi a dolgát, sajátjaként neveli a család egyetlen fiát és tökéletesen elfogadja saját sorsát. Saját lánya azonban ezalatt távoli rokonoknál él, és egészen más életpályát képzel el, mint amit anyja élete talán predesztinálna neki. Alapvetően derűs, szórakoztató, de mégis igen mély, általános érvényű tanulságokkal teli történetet láthatunk, melynek szerencsére nincs sok köze a latin szappanoperák cukros, elrajzolt, túláradó és émelyítő ál-világához. (Bővebben)

ellenállók - középen daniel craigEgyszerű lenne lecsapni a legyet annyival, hogy ellopott idő megnézni ezt a mai Lopott idő (RTL+, 20.55) című scifi-thrillert, de mint sokszor, a helyzet most sem ennyire szimpla. Az idő pénz, mint tudjuk, the time is money. A korábban is igen karakteres filmekkel előálló Andrew Niccol író-rendező e gondolat köré fűzte fel e történetet, melyben az az alapszituáció, hogy bizonyos genetikai hókuszpókuszoknak köszönhetően, a közeli jövőben az emberiség nem öregszik tovább 25 éves koránál, s az ezentúl megélendő perceket, órákat, éveket, optimális esetben akár évmilliókat, a mi általunk ismert pénzhez hasonlóan, egyfajta sajátos technikával adják-veszik. Akinek elfogyott az ideje, annak kampec. Akinek kevés van, az mindenhová rohan, aki pedig időmilliomos, az ráér mindenre. (Bővebben)

A javában dúló, a kormányzat által (is) feltüzelt idegenellenes pánikhoz pompásan passzol a dél-afrikai Neill Blomkamp annak idején igen nagy feltűnést keltett District 9 (Cool, 21.00) című sci-fije, mely talán bizonyos új aspektusokat is nyithat az erre eddig nem nyitott agyakban. (Bővebben)

Egy teljesen más jellegű, a mindennapok sanyarú valóságát bájjal, sajátos humorral megjelenítő krimivígjáték lesz a Konyec – Az utolsó csekk a pohárban (FEM3, 21.00) című, immár lassan tízéves magyar film, melyben egy nyugdíjas szerelmespár (Földi Teri és Keres Emil) karakán módszerekkel próbál kikecmeregni a kisnyugdíjasok reménytelen mókuskerekéből.

A romantikus komédiák iránti olthatatlan vágyunk csillapítására ma estére két film jöhet szóba. A valóban idióta című Sejtcserés támadás (Filmcafe, 21.00) az egyik, nem is tudott mit kezdeni vele a nép annak idején, mert hahotázni akart, amikor gondolkodni, és gondolkodni próbált, amikor nevetni (oké, mosolyogni) kellett volna… A Jennifer Aniston, Patrick Wilson és Jason Bateman által főszerepelt történet a mesterséges megtermékenyítés témáját járja körül. Amikor a film játszódik, még menő volt a szinglinek lenni, így volt némi alapja annak, hogy Jennifer vad és független szinglilányként egy idegen, ám jóképű spermadonort vesz igénybe ahhoz, hogy engedve a biológia parancsszavának, vad és független anyának érezhesse magát. Értelemszerűen, s mivel a szinglilét “tudvalevőleg” csupán egy divatjelenség, a szerelem mégis páros lábbal rúgja be az ajtót…

De belegabalyodhatunk száznegyvenhetedjére az Oltári nőbe (Universal Channel, 21.00) is, mint Richard Gere. Micsoda nő 2., avagy Julia Roberts mindig megszökik az oltár elől az utolsó pillanatban, míg fel nem tűnik az ősz hajú amorózó.

Edward Zwick nem igazán ismert Ellenállók (m2, 21.05) című filmje tulajdonképpen új szeleket hozott a holokauszt-tematikájú filmekbe (na, azért nem úgy és nem annyira, mint a Saul fia). Szinte alig látni mit sem sejtve gázkamrákba masírozó szerencsétlen zsidókat, ellenben a náci németekkel a harcba szálló, tökös zsidókat igen. A történetben bemutatott Tuvia Bielski által, egyfajta zsidó-belorusz Robin Hoodként vezetett Bielski partizánok tényleg léteztek és valóban jelentős veszteségeket okoztak a náciknak, valamint megmentettek ezernyi hitsorsosukat a biztos haláltól. A film az ő történetüket meséli el, a klasszikus háborús partizán-filmek modorában, főbb szerepekben Daniel Craiggel (a képen középen), Jamie Bellel és Liev Schreiberrel.

A Magic Mike (TV2, 21.30) viszont vígjáték, méghozzá a filmezéssel azóta már felhagyott Steven Soderbergh egyik utolsó (persze, hiszi a piszi!) munkája, melynek címszereplője (Channing Tatum) egy igazi all-round-man, nappal tetőfedő vállalkozó, autókereskedő és bútortervező, éjszaka viszont a helyi bár (melynek pénzéhes tulajdonosát Matthew McConaughey alakítja) egyik fő attrakciójaként ad elő férfisztriptízt a kéjesen sikoltozó hölgyközönség legteljesebb örömére. Még arra is van ereje, energiája, hogy ezen a téren is segítse a tehetséges fiatalokat – egyikük azonban kezd a fejére nőni…

A Newton fiúk (PRO4, 22.00) története viszont az egyik legdöbbenetesebb bankrabló-sztori: a címbeli négy fivér (a mostanában igen pazar pályát futó Matthew McConaughey, Ethan Hawke, Skeet Ulrich és Vincent D’Onofrio) úgy rabolta végig Amerika bankjait, hogy közben egy csepp vér sem hullott és közülük senkit sem zártak börtönbe. A filmet Richard Linklater rendezte, ami komoly okot ad a bizalomra, hogy nem valami ócska baromság sül ki a dologból végül (nem is sül – csak egy remek, szórakoztató szajréfilm…).

Egy igazi, könnyfakasztó történet viszont a Csodálatos világ (RTL II, 23.00), melyben egy sikertelenségétől és tehetségtelenségétől megkeseredett zenészt (Matthew Broderick) lakótársának súlyos betegsége hoz vissza “az élők sorába”.

Álmatlanságban szenvedők még letolhatnak egy régi James Bond-történetet is. A Holdkeltében (Duna, 23.00) még Roger Moore kéri a vodka-martinit rázva, nem keverve.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.