Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Ismétlés a tudás anyja, ma is. Bekukkanthatunk újra a Gengszter (AMC, 20.55) című gengszterfilmmel a klasszikus gengszterkorszakba, az 1930-as évekbe kalauzolja el a nézőt. A történetben New York dúsan jövedelmező, illegális lottóbiznisze körül zajlik a csetepaté, a fekete Bumpy Johnson (Laurence Fishburne) és a fehér Dutch Schultz (Tim Roth) között. Az ügylet akkora port ver fel, hogy arra még az olasz keresztapa, Lucky Luciano (Andy Garcia) is felfigyel… A gengszter-történelem egy fontos momentumának hiteles, ám talán kissé poros reprezentációja ez a film, melyben azért akad néhány egészen jó jelenet: pl. amikor Lucky Luciano egy üres sportcsarnokban lezajlott kínos megbeszélés után lazán és cinikusan dalra fakad – iszonyú hamisan, vagy ahogy Dutch Schultz pimaszul eszi az almát egy másik tárgyaláson…

a tökéletes trükk - david bowieA ritkán bár, de akkor igen jelentékeny filmekkel előálló Hughes-testvérek filmjében, az Éli könyvében (film+, 21.00) vallásháború pusztította el az emberiség nagy részét. Éli (Denzel Washington) birtokában van a túlélés receptjét tartalmazó, titokzatos könyv, amit el kell juttatnia a békésnek hitt nyugati partra. A férfi vak hittel és elszántsággal viszi végig küldetését ebben a tartalmatlannak semmiképpen nem mondható apokaliptikus keresztény-westernben, melynek vallásos hittel telített áhítatát a látványos akciójelenetekkel és izgalmasan, fordulatosan vezetett cselekménnyel ügyesen transzformálják az alkotók a nézők az erre nem éppen fogékony részének igényeihez is. (Bővebben)

Ugyanekkor, A tökéletes trükk (Story4, 21.00) című Christopher Nolan-film két nagyszerű illuzionista (Hugh Jackman és Christian Bale) vetélkedését meséli el szintén látványosan és izgalmasan, nem is akármilyen arcokkal (például David Bowiea legendás tudós, Nikola Tesla szerepében a képen-, vagy Michael Caine illetve Scarlett Johansson) mellékszerepekben. (Bővebben)

Sylvester Stallone ma este is furcsa, eltorzult pofákat fog vágni a Daylight – Alagút a halálba (Viasat3, 21.00) című katasztrófafilmben, de azért -szerepe szerint- ki menekíti a metróalagútban rekedt embereket.

Lesz megint a Hibátlanok (Galaxy, 22.00) is, melyben a kőkonzervatív, vaskalapos, ám balesete folytán tolószékbe kényszerült Robert de Nirót terápiás célzattal éppen egy általa mélyen, gyomorból gyűlölt transzvesztita művész, Philip Seymour Hoffman veszi kezelésbe. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s