Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek

A Tégla (Story4, 21.00) című moziról legtöbbször azt mondjuk, hogy ez az a film, amelyik Martin Scorsese leggyengébb filmje, mégis ezért kapta meg az általa már régóta áhított és sokak szerint neki azért bőven kijáró Oscar-díjat (és még 3 másikat). Persze, nyilvánvaló, hogy messze nem rossz film ez, csupán arról van szó, hogy remake. Nem eredeti mű, másolat, utánzat, vagy mondjuk azt finomabban, hogy adaptáció, mégpedig egy igen kiváló hongkongi krimi-trilógia, a Szigorúan piszkos ügyek (első részének) amerikanizált változata, jónéhány gigasztárral (például Leonardo DiCaprio és Jack Nicholson a képen) és Scorsese irdatlan szakmai rutinjával elővezetve.

a tégla - leonardo dicaprio és jack nicholsonNagyjából az ellenkező végletet képviseli a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? (FEM3, 21.00) című romantikus komédia, no, nem a sztárok számában, hiszen itt Kate Hudson és Matthew McConaughey dolgozik ugyanazon az ügyön, ám ellenkező előjellel: Katinak 10 napja van, hogy felszedjen egy pasit és aztán szakítson vele, míg Matyinak 10 nap alatt kell magába bolondítania egy nőt, hogy aztán lepattintsa. Naná, hogy Kati Matyival kezd és viszont.

A filmuniverzum egy másik szegletét képviseli a Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán (SuperTV2, 21.00), amely egy rendkívül jól sikerült, vitorláshajós-történelmi kalandfilm. Azt hiszem, én még nem is láttam ilyen jó árbocmászós, vihar szaggatta vitorlás és szembeágyúzásos jeleneteket mozifilmen, persze, én ifjúkoromban tengerész akartam lenni, így talán kissé más szemmel is nézem ezeket… Még tán a legendás Surcouf kapitány kalandjaiban sem volt ilyen. Van valami dráma is, Russell Crowe, mint hajóskapitány, meg effélék, de a hajók! És a tenger!

Nicole Kidman (vagyis az általa alakított nő) minden reggel egy ismeretlen férfi (Colin Firth) mellett ébred, egy idegen ágyban, egy idegen házban. Egy baleset utóhatásai miatt nem emlékszik férjére, a saját házasságának megelőző, nyilván boldog időszakára. Az Amnézia (film+, 21.00) miatt pszichiáter (Mark Strong) is kezeli, aki egy videonapló-terápiát javasol. A gyógymód lassacskán hatásosnak bizonyul, és a nő kezd rájönni, nem véletlenül felejtett el mindent korábbi életéből… Muhahaha. Thriller lesz ez.

A virtuális valóság útvesztőjében elmerülő Vadidegen (AXN, 22.00) egy rendkívül rossz thriller, nem hiszem, hogy érdemes csakis miatta fennmaradni. Agyonbonyolított, buta narratívában előadott, kusza cselekmény, idegesítően rossz színészi alakítások, beleértve a gyönyörű, tehetséges és díjakkal is bőven elismert Halle Berryt is, akinek szemeiben látszódik is az a tökéletes értetlenség, amit én is éreztem végig a filmen: MINEK EZ? De Bruce Willis is ritkán volt ilyen gyenge, pedig ő azért sokat kísérletezik saját maga nimbuszának alulmúlásával…

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s