Mit nézzünk ma este a tévében? – Vasárnap

Itt a tavasz, dagad a … virágok. Amúgy láttunk már mindent, például a Macska-jajt (AMC, 20.35), az aranyfogak, a hangos umca-umcazene és a féktelen tivornyákat kedvelők kultuszfilmjét is.

tapló télapó - billy bob thorntonPunxsutawney Phil, a szőrmók időjós mormota ezúttal nem tévedett. Az Idétlen időkig (Filmcafe, 21.00) című romantikus filmvígjáték, idétlen címe ellenére igen komoly vígjáték, melyben egy nagyképű, arrogáns tévémeteorológus (Bill Murray) ismét megkapja élete leckéjét egy életre; azonban mint ahogy talán Salamon Béla bácsi is mondotta volt: Viccelni csak komolyan szabad.

Azt viszont nem tudom, hogy a Tapló Télapó (Universal Channel, 21.00) mit keres itt? Amúgy, a valóban tapló, gyökér humorú vígjáték egy simlis áruházi Télapóról Billy Bob Thornton (a képen) szól, akinek története talán üdítő lehet eme bimbózó tavaszban is.

A bűn árfolyama (AXN, 21.00) című nemzetközi mozi viszont azt példázza tökéletesen, hogy mennyi esélyünk van nekünk, kis porbafingóknak beleszagolni abba az üstbe, ahol az igazán nagy dolgokat főzik ki az igazán nagy fiúk. Azt az utat, amit a szokásos “tiszta tekintetű igazság bajnoka” szerepben Clive Owen bejár, az utolsó néhány lépés kivételével ugyan már láthattuk az eddigi nagyjából kismillió politikai-ügynökös thrillerben, ám az az utolsó néhány lépés tényleg nagyon igazira sikeredett. Mert az csak a buta hollywoodi filmekben van, hogy Bruce Willis, Matt Damon, Nicolas Cage, Tom Cruise vagy maga Jack Bauer sziszifuszi munkával, vértől csatakosan maga alá gyűri a világot éppen agyonsanyargatni kész Gonoszt. Tom Tykwer, a mai legmenőbb német rendező nem tagadja meg identitását, földhöz ragadt európai gyökereit: igazi rosszkedvű, cinikus, ám gyaníthatóan a legreálisabb befejezés elé állítja hősét ebben a jó kis filmben. (Bővebben)

Ám itt az ellenpélda is, aki netán Hollywood álomvilágára vágyna… A Férfias játékokban (Duna, 21.00) Harrison Ford adja a visszavonult CIA-ügynököt, aki bájos feleségével (Anne Archer) nem vágyik már másra, mint unalmas, nyugodt életre – ám sorsa újra kísérti, amikor nyaralás közben belecsöppen egy terroristaakció kellős közepébe. A vér nem válik vízzé, a vén kecske is megnyalja a sót, csalánba nem üt a mennykő, stb.

A szállító 3-ban (RTL Klub, 21.00) viszont nincs semmi csavar. Ez egy eléggé pergő ritmusú akciófilm, pont olyan, mint amilyen az első kettő is volt. A célközönség elsősorban az XXL-es méretű, fekete színű és német gyártmányú luxusautókat, az öltöny-nyakkendő szettet, valamint a mértanilag egzakt kockahasat fetisizáló társadalmi réteget lehet. Főszerepben Jason Statham, a szabadnapos logisztikai szakmunkásból és egy fitnesz-fixált brókerből összegyúrt külsejű akciósztár.

Matt Damon viszont nem tudja magáról, hogy kicsoda is valójában A Bourne-csapdában (Viasat3, 21.00). Üt-vág-rúg-csépel, de csak csodálkozik, hogy ezeket a technikákat honnan tudja? Egy hajszás-rejtőzködős, bujkálós akció-thriller ez is.

Goda Krisztina Szabadság, Szerelem (FEM3, 21.00) című romantikus kalandfilmje is el van egy picit tévedve (bár Petőfihez éppen passzol…). Valós történetet dolgoz fel amúgy ez az ’56-os tematikába vágó mozi. Két olimpiára készülő vízilabdás srác (Fenyő Iván és Csányi Sándor) és egy diáklány (Dobó Kata) gabalyodnak össze a vészterhes forradalmi napokban – egy erősen hollywoodi ízű, iskolás dolgozatban.

Abban viszont biztos vagyok, hogy jobb választás, mint az Ő a megoldás (TV2, 21.05), ami kifejezetten nem megoldás a mai estére, Sandra Bullock ide, Bradley Cooper oda.

Egy éles vágással, A sötétség színei (m2, 21.05) egy meglehetősen komor dráma, két nagyszerű német színész, Senta Berger és Bruno Ganz jutalomjátékával, akik egy idős házaspárt alakítanak, amelynek férfitagja halálos beteg, aki ezen “felbátorodva” olyan dolgokat enged meg magának, amit azelőtt nemigen.

Snitt vissza. Wolfgang Petersen remek thrillerében, a Célkeresztben (ATV, 22.20) Clint Eastwood alakítja azt a titkosszolgálati ügynököt, aki felelősnek tartja magát J.F. Kennedy dallasi meggyilkolásáért. A történet persze évtizedekkel később játszódik, Horrigan ügynök megkeseredett, morózus férfi még mindig az elnök szolgálatában. Mindennapi rutinmunkája során rájön, hogy az elnök életét egy agyafúrt, profi bérgyilkos (John Malkovich) veszélyezteti, kezdetben azonban nem nagyon hisznek neki…

Az Élve eltemetve (Duna, 23.00) címében viszont benne van minden. Valóban az, amit jelent. NAGYON súlyos film! (Bővebben)

A királynő (RTL II, 23.00) az amúgy is kiváló Helen Mirrennek jelentett Oscar-díjat a jelenlegi angol királynő megszemélyesítése okán. Stephen Frears angolosan fanyar, ám rendkívül színvonalas filmjének kapcsán azért említsük még meg Michael Sheen remeklését is, Tony Blair szerepében, ami szintén adja, mint a fal a másikat. (Bővebben)

Ma este lesz Ponyvaregény is (Paramount Channel, 23.15)! Örülünk, Vincent?

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s