Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Ezen a mai hétfő esti szombat estén elmerenghetünk például azon, hogy A következő három nap (film+, 20.30) által felvetett szituációt mi hogyan oldanánk meg… John Brennan (Russell Crowe) és felesége, Lara (Elizabeth Banks) tökéletes házasságban élnek. Életük azonban váratlanul összeomlik, amikor az asszonyt a rendőrség letartóztatja egy gyilkosság gyanúsítottjaként. John minden törvényes eszközt bevet, hogy bebizonyítsa felesége ártatlanságát, de hiába, a bíróság húsz évre ítéli a nőt. Brennan végső elkeseredésében, ám megingathatatlan hittel felesége ártatlanságában, életveszélyes tervet eszel ki. Szerencsére a történetet író és rendező Paul Haggis ezt a filmjét nem gondolkodta túl, így egy egészen fogyasztható, sajátos ízű ‘családi’ thriller lett. A moralizálást azonban nem ússzuk meg itt sem, hiszen a “Szabad-e gyilkolni rossz embereket, hogy ezzel jó embereknek segítsünk?” problematikája azért igencsak fajsúlyos kérdés. A választ azonban ezúttal nem rágja a szánkba, és ez jó. Nekem kifejezetten tetszett, ahogy a rendőrség szerepel ebben a sztoriban, még akkor is, ha egy szigorúbb dramaturg az egészet kihúzta volna a francba. Szerintem éppen ezzel igazán érdekes a film…

mamma mia - meryl streepUgyanekkor viszont Jim Carrey is újra magára veszi A Maszkot (Cool, 20.45), amivel beláthatatlan események láncolatát indítja el. Szeretem ennek a filmnek a trükkjeit. Például ha egyszer születne egy igazi Rejtő-filmadaptáció, akkor azt ilyen trükkökkel tudnám elképzelni, melyekkel Korcsmáros Pál klasszikus képregényeinek karaktereit, akcióit lehetne meganimálni… (Animare necesse est.)

Az este nagy részét azonban Meryl mama uralja, két vaskosan csajos mozival. A Mamma Mia! (SuperTV2, 21.00) című moziban engem három dolog lepett meg. A legfontosabb az, hogy milyen jól működnek az ABBA-dalok dramaturgiailag összefűzve, egy musical storyline-jában, a másik, hogy Meryl Streep -képletesen szólva- egy állat (lásd a képen), a harmadik pedig az, hogy ez az Amanda Seyfried milyen édes kis csaj (eddig szerintem csak thrillerekben láttam). Viszont a film helyszínéül szolgáló kis sziget lakóinak egészen biztosan nem kell azon aggódniuk, hogy nyáron nem tudják kiadni szobácskáikat…

Amerikában Az ördög Pradát visel (TV2, 20.45) és nem Pravdát, ahogyan rendszeresen olvasom… Meryl -tudjuk jól- itt egy nagy hatalmú divatmagazin-főszerkesztő, Stanley Tucci bölcs és meleg divatguru, Anne Hathaway pedig egy szürke, jellegtelen kezdő, aki nem érti, mit keres ebben az egészben.

Műfajilag ugyanez az Only you – Csak veled (Filmcafe, 21.00) című nagyon-édes, jaj-de-cuki történet is, melyben Marisa Tomei és Robert Downey Jr. látható, Norman Jewison atombiztos rendezésében. A téma mi más lenne, mint a szerelem.

Viszont rengeteg jó pasi lesz látható Neil Jordan nemes metszésű romantikus remekében, az Interjú a vámpírral (Story4, 22.00) című horrorban, mintegy bizonyítékul arra, hogy a vámpírtörténetek valójában mindig is romantikus történetek voltak, és mint ilyenek, elsősorban az érzékiségre hajlamosabb női nemhez szólnak inkább. Tom Cruise-től Brad Pittig és Christian Slatertől Antonio Banderasig terjed a skála ez alkalommal, tessék választani, avagy ne taníts senkit ölni, ha élni akarsz.

Az idősebbek azonban minderre talán már legyintenek, bár azért talán őket is érdekelheti a ma este már harmadszor feltűnő Meryl Streep, ezúttal Tommy Lee Jones párjaként, hogy vajon mi lehet még az, Amit még mindig tudni akarsz a szexről? (Cool, 22.45)

Ezeken kívül pandák, dinók, karatéző teknősök és kungfuzó gyermekek. Semmi az égadta világon nem utal arra, hogy holnap forradalom lesz…

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s