Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök

Mondjuk azt, hogy nosztalgikus estének nézünk elébe… Bár közöm nincs hozzá, de azért bőven emlékezetes, ahogyan Maléna (Paramount Channel, 21.00) sétál végig ringó csípővel a szicíliai kisváros tengerparti sétányán, miközben helybéli srácok, fiatal férfiak követik biciklin vagy fordulnak utána guvadó szemekkel, lógó nyelvvel, a kávézók teraszáról pedig idősebb urak füttyentenek fickósan. A címszerepet Monica Bellucci prezentálja (lásd a képen, középen), a filmet Giuseppe Tornatore rendezte, fényképezte Koltai Lajos, a zenéjét pedig Ennio Morricone szerezte.

maléna - középen monica bellucciMinden kisfiú megélt olyan időszakot, amikor Zorro akart lenni, és kardjával minden gonoszt megbüntetett azzal, hogy az emblematikus Z betűt karcolta a fenekére. A mai esti egy szintén emlékezetes darab lesz, hiszen Zorrót (Film Mánia, 21.00) Alain Delon alakítja ebben az 1974-es verzióban.

A nálam fiatalabbak közül nyilván volt, aki Indiana Jones is akart lenni, olyan furcsa kalapos régészprofesszor-kalandort, aki a zsidó hitvilág egyik fő misztikus jelképét, a frigyládát keresi Az elveszett frigyláda fosztogatóiban (SuperTV2, 21.00), amit a gaz német nácik akarnak lenyúlni, az ismert történelmi okok miatt, Spielberg bácsi 1982-es, immár nyugodtan klasszikusnak is nevezhető kalandfilmjében.

Akik viszont pilóták akartak lenni gyermekkorukban, azok egy jó kis első világháborús, dupla fedeles szárnyú repülős kalandfilmet nézhetnek… A Flyboys – Égi lovagok (Universal Channel, 21.20) nagyjából ugyanaz pepitában, mint a hasonló témájú Vörös báró. Hasonló hibák, túlzások és tévedések, egy picivel jobb filmen. A csatajelenetek legalábbis mindenképpen látványosabbak, a főszerepben pedig a csúnya, vörös német helyett egy fekete, valamint néhány fehér, azonban egyöntetűen nagyon laza amerikai pilóta áll. Ül. Repül.

A hírek szerelmesei (Duna, 21.40) című romantikus komédiában Robert Redford adja az öreg, rutinos híradóst, aki felkarolja a Michelle Pfeiffer alakította pincérnőcskét, akinek viszont leghőbb vágya, hogy híreket olvasson fel a híradóban. Ezt azok játszották, akik már gyermekkorukban is inkább papás-mamásoztak, a hülye kardozós, ostorral csapkodós, lövöldözős játékok helyett.

Az utolsó nyáron (Duna, 23.50) András Ferenc 1991-es filmje, amit Csengey Dénes forgatókönyvéből készített és a rendszerváltás körüli bizonytalanságról szól, amikor már vége a kádári gulyáskommunizmus minimalista jólétének, de még nem kezdődött ez a jobban teljesítő Magyarország. Balatoni nyaraló, szülinapi buli, zilált egzisztenciák, érzelmek és életek, Cserhalmi György, Igó Éva, Jordán Tamás, Halász Judit, Csapó Virág, Alföldi Róbert.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s