Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat

A menő cuccok, a divatvilág és a parfümmel befújt sugárutak iránt érdeklődő közönséget vesz célba a Zoolander, a trendkívüli (SuperTV2, 19.30) című komédia (második -a hírek szerint jóval gyengébb- rész a mozikban!), bár az itt felvezetett, Ben Stiller (a képen a hírhedt Magnum-nézéssel 🙂 ) és Owen Wilson által fémjelzett humor komoly toleranciát feltételez a nézőről, ami viszont nem éppen a “Habony Árpi-féle fizetőképes keresletre” jellemző tulajdonság… Engem viszont annak idején valószínűleg érzékeny pontomon kaphatott el ez a film, mert csak arra emlékszem az egészből, hogy sírva-vinnyogva röhögtem végig. (Bővebben)

zoolander a trendkívüli - ben stillerA tengervízhez igencsak furcsa, szoros kötődéssel bíró Wolfgang Petersen rendezte a Viharzóna (RTL II, 20.00) című, az előzetes várakozásokkal szemben, egyáltalán nem katasztrofális katasztrófafilmet, melyben két halász (George Clooney és Mark Wahlberg) megy ki, minden ezt nem ajánló időjárásjelentés ellenére, ócska bárkáján a háborgó tengerre, egy bombasztikus, ám igen fatális halásztúrára.

Roland Emmerich 2012-jében (film+, 20.45) a középkori maja naptár által megjósolt világvégét képzeli el, John Cusack főszereplésével. Nem jött be. (Bővebben)

A ma este hőse Ben Stiller, aki a Walter Mitty titkos életében (TV2, 21.00) már másodszor köszön be az ablakon. Ebben a történetben egy, a való világ kihívásai elől a fantáziavilágba menekülő fiatalembert alakít, aki egy nap kénytelen feladni titkos életét, és a valóságban is teljesíteni azokat a hősies küldetéseket, melyeket eddig már mind megtett – gondolatban.

A Cadillac Records – Csillogó fekete lemezek (Filmcafe, 21.00) egy zenetörténeti zenés dráma, mely egy ismeretlen kis lemezkiadó történetét meséli el. A múlt század ötvenes éveiben jelent meg Amerikában a kis Chess Records, olyan ismeretlen előadók, mint Muddy Waters, Chuck Berry vagy Willie Dixon lemezeivel, akik később aztán a rock&roll, a blues és a soulzene meghatározó figuráikká váltak. Adrien Brody és Jeffrey Wright mellett például Béyoncé is feltűnik egy jelentős szerepben, ebben a dögös zenékkel (zeneszerző Terence Blanchard) telezsúfolt, remek kis filmben.

Naná, hogy ma este is kihagyhatatlan az Esőember (Duna, 21.05). Néha ugyan Dustin Hoffman “fullba’ nyomja a kretént”, ám az Oscar mégis “gyütt”… Persze, Hoffman zseniális minden túlzása ellenére is, és Tom Cruise is remek, a film is remek – Ki érti ezt? 🙂

Roland Emmerich ma este nemcsak a világot rombolja le, de eléri azt is, hogy Az elnök végveszélyben (SuperTV2, 21.15) legyen. Terroristák rohanják le a Fehér Házat, de egy nyugdíjas ügynök, szabadságon lévő, lefokozott CIA-ügynök, takarítónő, stb., stb. (Bővebben)

Az Isten hozta, őrnagy úr! (ATV, 21.35) több szempontból is halhatatlan remekmű, melynek örök helye van a világ filmművészetének mennybéli mozijában. Egyrészt, mert önmagában is egy remek film, óriási színészek óriási alakításával: Latinovits Zoltán például pályafutásának egyik emblematikus figuráját alkotta meg az Őrnagy szerepében, zseniálisan. Sinkovits Imre falusi tűzoltóparancsnoka hasonló méretű alakítás, gigászi méretű kisember. Fónay Márta, Venczel Vera, Dégi, a postás, Páger, a plébános… Ha értették, láthatták volna ezt a filmet Hollywoodban, 10 Oscar biztosan járt volna érte. Másrészt, Fábri Zoltán minden idők egyik legjobb irodalmi adaptációját alkotta meg e filmmel, hiszen általa Örkény világhírű műve (Tóték) e filmmel méltó módon, gondolatában, stílusában hibátlanul, a szerzővel azonos minőségben konvertálódott mozgófilmmé.

A Vörös sarokban (Galaxy, 21.40) viszont Richard Gere-t vádolják meg gyilkossággal, ezúttal a kommunista Kínában. Az őszes hajú amerikai jogász egy üzleti úton jár a távol-keleti országban, ahol egy kellemes éjszaka után holtan találják mellette azt a hölgyet, akivel az éjszakát töltötte. A vád ellene emberölés, amit Kínában halállal büntetnek – na most, mit tehet egy idegen egy számára ismeretlen kultúrájú országban, a vele ellenséges bírósággal szemben? Sematikus, de azért még izgalmas filmre számítok.

A kitűnő fiatal színészt, James McAvoyt üdvözölhetjük az Üdv a mocsokban (TV2, 23.35) című, igen érdekes angol krimi nyomozójaként. A sztori persze nem igazán egy ördöglakat: Londonban újra feltűnik egy veszélyes bűnöző (Mark Strong), így a McAvoy alakította zsarunak újra alkalma nyílik, hogy elkapja őt. A hajsza természetesen nem alakul ilyen egyszerűen – a film viszont sajátos, lebegős hangulatban ügyesen kerülgeti a műfaj unalmas, elcsépelt kliséit.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s