Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Bár úgy tűnik, az iménti hosszú hétvégén összes puskaporukat ellőtték a tévécsatornák, azért van valami néznivaló ma estére is. Egy legalábbis biztosan: a zseniális Tom Hardy (a képen) egyszemélyes bravúrjátéka a Locke – Nincs visszaút (AMC, 20.15) című dráma, melyben egy szakmájához végtelen alázattal viszonyuló, életét is tervszerűen felépítő, alapos és precíz építésvezető szembesül magával, a banális nüanszokból mindig összeálló Káosszal.

locke - tom hardyEzen kívül: A romantikus komédiák kökényszemű hősnője, Jennifer Aniston alakítja az Azt beszélik (Story4, 21.00) című filmben azt a rámenős újságírónőt, aki húga esküvőjén megismerkedik egy jóképű milliomossal (Kevin Costner). A rend szerint össze kellene jönniük, azonban a film itt kezd -szolidan- érdekessé válni, mert nem jönnek össze. Viszont kiderül, hogy a nő nagymamája (Shirley Maclaine) nem más, mint a híres Mrs. Robinson, a Diploma előtt című filmből. Hogy aztán ebből hogyan lesz a végére happy end? Pedig lesz.

És két thriller: A kód neve: Merkúrban (Paramount Channel, 21.00Bruce Willis (a tőle megszokott módon) kiégett, cinikus főhős, és mint ilyen, már régen nem jön össze senkivel, viszont ezúttal egy autista kisfiú eltűnésének ügyében döbben rá furcsa összefüggésekre. Bár azokat igazán felfogni sem tudja, mik azok, amik viszont a kisfiú számára magától értetődőek. Tulajdonképpen izgalmas kódfejtős film ez – ha nem láttuk volna már néhányszor…

Nézhetjük persze Liam Neesont is, akinek ezúttal felesége lesz elrabolva, az Elrabolva 2.-ben (film+, 21.15), méghozzá az albán maffia általi bosszúból és amit, a már ismert módon, a Liam alakította ex-CIA szuperügynök nem fog annyiban hagyni. A viszonylag nézhető első rész után a folytatás is nézhető – de szinte kizárólag a csodás isztambuli látképek és a helyi couleur locale-t bemutató, ügyes vágóképek miatt. Amúgy egy logikai bukfencekkel, banális színészi alakításokkal és ásatag dramaturgiai közhelyekkel teli tipikusan közepes akciófilm ez.

That’s All, Folks!

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd bejegyzéshez

  1. Irina Simon szerint:

    Megnéztem a Tom Hardy filmet, tényleg zseniális a fickó és a torkomat még mindig szorongatja valami. Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet!

  2. Papagorasz Takisz szerint:

    Locke – Nincs visszaút: erős film, formailag engem a régi jó rádiójátékokra emlékeztetett. Tetszett, hogy nincs lezárva a történet, sem magánéleti, sem munkahelyi oldalról.Annyit tudunk, hogy Locke eddig jól döntött.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.