Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Április négyről nem szól már ének, átkozottak a hajdani hősök. Ez mindig így volt, így van és így is lesz, holott a dolgok nyilván nem feketék-fehérek. A hajdani felszabadulás sokaknak valóban felszabadulást hozott, míg másoknak nyilván tragédiát. Megint másoknak pedig tök mindegy, kik ülnek éppen a fejükön… Csak azért mondom ezt, mert ma síri csend övezi a tévékben a hajdani ünnepet.

elcserélt életek - angelina jolieMegnézhetjük viszont Angelina Jolie-t (a képen) egy kisfiát elvesztő, majd megkereső anya szerepében Clint Eastwood Elcserélt életek (FEM3, 21.00) című, igen nagyívű, érdekfeszítő krimijében. (Bővebben)

Chery Strayed valós, 1800 kilométeres, magányos zarándokútját elmesélő bestselleréből készült a Vadon (HBO2, 21.00) című film, mely azt mutatja be igen jól szerkesztett narrációban és szép, látványos képekben, hogy egy vad lány hogyan tud megszabadulni a vad természet kihívásai által korábbi szex- és drogfüggésétől, szeretett édesanyja elvesztéséből, illetve korábbi, félresikerült szerelmeiből. Reese Whiterspoon egyszemélyes show-ja a film, aminek erős, dráma jelenléttel adja meg a súlyát. Műkedvelő, illetve kezdő túrázóknak is erősen ajánlott a megtekintése, oktatási, illetve szórakoztatási céllal.

Nincs semmi furcsa és megmagyarázhatatlan abban, hogy a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan (Film Mánia, 21.00) az utóbbi évek egyik legnagyobb magyar közönségsikere volt a mozikban – mert őszinte, friss és eredeti film, tehetséges alkotóktól. (Bővebben)

Ha valakit érdekel, miért születhetett viccek garmadája Chuck Norrisról, az nézze meg az Ütközetben eltűnt (Paramount Channel, 21.00) című filmalkotást, mely még eredeti címén (Missing In Action, vagy inkább Misszingineksönegy) a VHS-korszak egyik keresett terméke volt az “ecserin”.

A sötétség határán (Cool, 21.10) című, “futurisztikus ökológiai thriller” első, 1985-ben képernyőkre került tévéváltozata magasan az átlag fölé nőtt merész témaválasztásával és logikus cselekményszervezésével. Valamilyen okból az új-zélandi Martin Campbell mégis nekilátott újra a projektnek, amihez egy híres kollégát is megnyert a főszerepre a szomszéd szigetről: az ausztrál Mel Gibson alakítja eme 2010-es új változatban a lányának gyilkosát a föld alól is előkerítő zsarut. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s