Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Az idő soha soha, meg nem áll, az órák róják szüntelen az útjukat. Bekövetkezett az, amire soha nem mertem gondolni, újra itt A tavasz 17 pillanata (m3, 20.20). Berlin, április 4, reggel 7 óra 23 perc, 40 másodperc. Stirlitz kilép az SS főhadiszállás kapuján, köszön az őrnek: – Da szvindanyja. Néhány lépés után megáll, gondolkozik. – Talán valamit elrontottam? 🙂 A legendás szovjet (!) második világháborús kémsorozat, még mindig (az azóta már sajnos néhai) Vjacseszlav Tyhinhonovval (a képen), hosszas nézésekkel, Both Béla utánozhatatlan narrációjával és a slágerrel ma már nyilván nem veszi fel a versenyt a modern, pörgős sorozatokkal. Én pár éve én már újranéztem: bővebben.

a tavasz 17 pillanata - vjacseszlav tyihonovRemek film viszont a Hideg nyomon (Paramount Channel, 21.00), ha eddig netán nem láttuk volna. Ben Affleck komoly problémákat felvető sztorija masszív lábakon áll a valóság talaján, emellett egy izgalmas műfaji kísérlet is a film noir egyfajta aktualizálására, méghozzá erősen realista szemléletű, kritikai attitűddel. Messze vagyunk az álomgyártól, amit itt látunk, az Amerika nagyobbik, meglehetősen fekélyes fele. Gyermekrablás, drog, korrupció, maffia, simlis rendőrök a téma, melybe Ben keményen és egyenesen bele is száll. Ötletes profizmussal görgeti a cselekményt, mely egészen a végéig tartogat meglepő fordulatokat, miközben mindvégig erős gondolati tartalommal is párosul: komolyabb elemzést, esszét is megérne a Casey Affleck (az öcsi) által alakított, elsőre meglehetősen nyeglének tűnő magánhekus által elkövetett tettek logikájának, jogosságának, erkölcsi és etikai értelemben vett helyességének vizsgálata. Casey eszköztelenül is igen jó színészi teljesítményt nyújt, csakúgy mint a már sokszor atombiztosan bizonyított Ed Harris, illetve, tulajdonképpen mindenki más is a filmben.

A mi Geyzánk (ugyanis ez Ben Affleck középső neve) írta a Good Will Huntingot (Film Mánia, 21.00) is, amit szintén rengetegszer láthattunk már. Gus Van Sant filmje nyerő darab volt és nyilván az még ma is. Oscar-díj járt Robin Williamsnek élete egyik legjobb alakításáért (amihez Tordy Géza remek szinkronja csak hozzáadni tudott!), valamint szintén Oscar a forgatókönyvért is, mely egy balhés utcagyerekben rejlő matematikazseni megható és minden idealizmusa mellett is hiteles történetét meséli el.

Van még az Erőnek erejével (film+, 21.10), egy eléggé szórakoztató piff-puff-dirr-durr film, amiben Arnold Schwarzenegger egy kisvárosi seriff, akinek nyugodt, álmos hétköznapjait megzavarja egy óvatlan drogbáró. A film igazi érdekessége, hogy ez a korrekt akciómozi a neves dél-koreai Kim Ji-woon (első) hollywoodi bérmunkája. (Bővebben)

Ma este elköszönhetünk Patrick Jane-től (Simon Baker), a Mentalistától is (RTL Klub, 22.00), akinek története a mai epizódban, hét évad után véget ér.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s