Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Tony Scott A rajongó (Filmcafe, 19.55) című, a sztárok iránti elvakult rajongás negatív aspektusait feldolgozó, amúgy igencsak izgalmas filmjét láttuk már. Egy ilyen rajongó (Robert De Niro) ered kedvence (a baseball-sztárt alakító Wesley Snipes) nyomába, akadályt, embert, Istent, biztonsági őrt, portást és takarítónőt nem ismerve.

a másik én - jodie fosterLáttuk már Zorro álarcát (FEM3, 21.00) is lehullani, nem egyszer. Persze, ez is egy virtigli kalandfilm a maga nemében, melyből megtudunk mindent az ismert álarcos, igazságosztó hősről, illetve “intézményről”. Antonio Banderas lobogó, fehérfekete ingben kardozik, háztetőről a lovára ugrik, sejehaj, Anthony Hopkins elegáns instrukciói alapján – míg Catherine Zeta-Jones igen dögösen néz ki (neki).

Igen kemény “löket” lehet viszont ma estére az ír Neil Jordan A másik én (Cool, 21.10) című thrillerje, melyben Jodie Foster alakítja azt a nőt (a képen), akit egy éjszaka megtámadtak a nyílt utcán, miközben vőlegényével sétált hazafelé. A férfi meghal a támadásban, a nő is súlyosan megsérült, azonban amikor felgyógyul, előbújik a szelíd, gyenge nő másik énje is. Izgalmas bosszúfilm (a film eredeti címe: A bátor én), mely azért nem ódzkodik némi egészséges moralizálástól sem. A minőségét garantálja az alkotók figyelemreméltó szakmai előélete. Egyértelműen ez a legjobb ajánlat mára, és talán nem is láttuk még túl sokszor ezt a filmet…

Nem az agyonnézettség, inkább az opcionális nézhetetlenség a probléma az Istenek és katonák (Viasat6, 22.00) című amerikai polgárháborús filmeposszal, ugyanis a film hossza 210 perc (plusz reklámok). Akik netán mégis nekiveselkednének, azok hallhatnak-láthatnak szép mesét, rengeteg vérrel, csatazajjal, patetikus szólamokkal és lobogó, csillagsávos és konföderációs zászlókkal, ami azért szintén feltétlenül egészséges…

Az egy Egyedülálló nő megosztaná (Filmcafe, 22.45) című thriller cselekményének kiindulási pontja egy szakítás utáni zűrös szituáció. Bridget Fonda alakítja Allie-t, aki összeveszett barátjával, ám mivel egyedül nem képes fenntartani a lakását, a címbeli hirdetést adja fel. Jelentkeznek is néhányan és Allie kiválasztja a kedves(nek tűnő), szelíd(nek tűnő) Hedrát (Jennifer Jason Leigh), akivel kezdetben igen harmonikusan megy az élet. A két lány nemcsak lakótárssá, hanem baráttá is válik, azonban amikor újra megjelenik Allie régi barátja, és Hedra, a lakótárs bekeményít… Barbet Schroeder ’92-es thrillere regényadaptáció, John Lutz bestsellere alapján.

Ma este elsöprő győzelmet arattak a csajok.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s