Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Már megint olyan ez a mai kínálat, mintha egy évek óta zára lévő videotéka kínálatából szemezgetnénk. Az Amerikai dzsigoló (Paramount Channel, 21.00) Richard Gere egyik emblematikus szerepe (lásd a képen), csak éppen 1980-ból. Amúgy talán éppen ez az a szerepkör, ami miatt figuráját mi férfiak, annyira nem szoktuk bírni, hiszen Ricsi konkrétan egy dzsigolót alakít a történetben, aki abból él, hogy gazdag hölgyeket kísérget ide-oda, szórakoztatja őket, estébé. Ily módon a legmagasabb körökbe is bejáratos, és sokszor államtitkok tudójává is válik. Kényelmes életvitelét csupán kissé árnyalja az a veszély, hogyha valami csúnya dolog történik a high societyben, akkor őt az elsők között fogják elővenni… Nos, Ricsi egyik “páciense” gyilkosság áldozata lesz.

amerikai dzsigoló - richard gereMűfaji alternatíva lehet a Négy esküvő, egy temetés (Story4, 21.00), 1994-ből, így ennek megfelelően egy ezerszer látott -bár akárhányszor nézhető- atombiztos romantikus komédia, Andie MacDowell-el és Hugh Granttel, plusz Kristin Scott Thomasszal, mely nem szól másról, mint a címben olvasható öt darab eseményről, illetve, az azok között fennálló, igen szigorú ok-okozati viszonyról.

Ezekhez képest A királynő (film+2, 21.05) viszonylag friss darab, azonban ezt is legalább annyiszor láthattuk már, mint az előbbi alkotásokat. A kiváló Helen Mirrennek jelentett Oscar-díjat amúgy ez a film, a jelenlegi angol királynő megszemélyesítése okán. Stephen Frears angolosan fanyar, ám rendkívül színvonalas mozijának kapcsán azért említsük még meg Michael Sheen remeklését is, Tony Blair szerepében, ami szintén adja, mint a fal a másikat. (Bővebben)

Ha viszont semmiképpen nem megy másként, akkor Dobjuk ki anyut a vonatból (Galaxy, 22.00). Danny DeVito lassan harmincesztendős krimikomédiája Alfred Hitchcock klasszikus krimijének, az Idegenek a vonatonnak egyfajta műfaji parafrázisa, azonban a Billy Crystallal súlyosbított filmtől nem szabad semmi komolyságot elvárni… Nem is ez a célja.

Ennyi, meg egy bambi.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s