Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek

A legjobb filmet ma este is az HBO-csoport igényesebb csatornája szállítja az előfizetőinek. A Carrington – A festőnő szerelmei (Cinemax, 20.00) Dora Carrington (Emma Thompson) szerelmeiről szól, akik közül az egyik -jelen esetben- egy másik művész, egy Lytton Strachey (Jonathan Pryce) nevű író. Ebben eddig elvileg nincs túl sok firka, de ha elárulom azt, hogy a homoszexualitását nyíltan vállaló íróban a tagadhatatlanul férfias temperamentumú festőnő iránt szökött szárba a vonzalom (a képen Pryce, Thompson és Steven Waddington, egy másik szerelem szerepében), akkor már talán izgalmasabb távlatok nyílnak meg előttük és előttünk.

Ezen kívül meneküljön, ki merre lát. Tommy Lee Jones Oscar-díjat kapott ’94-ben A szökevény (film+, 21.00) című, üldözős, árkon-bokron keresztül menekülős, izgalmas akció-krimiben nyújtott alakításáért. A címszereplő azonban nem ő, hanem a Harrison Ford által alakított orvos, akit minden cáfoló bizonyíték ellenére, feleségének meggyilkolása miatt ítélt halálra a bíróság. A pasas azonban megszökik és nyomában a Tommy Lee által játszott rendőrbíróval, az életéért és az igazságért fut.

A Viasat3 Nicolas Cage-estet tart. A Next – A holnap a múlté (Viasat3, 21.00) című tufa-akció legfőbb érdekessége Nicolas Cage (akkor éppen) új frizurája (Jessica Biel is éppen azt kérdi tőle a képen látható jelenetben: – Drágám, újabb hajbeültetés?! Mikor én kopaszon szeretlek…). Amúgy Miki barátunk itt épp a jövőbe lát, amely képességét mindenki a saját hasznára kívánja kihasználni. Az Ál/Arc (Viasat3, 23.00) című akciófilm viszont -bár rengetegszer láttuk már- műfajának egyik nehezen elvitatható csúcsát jelenti. Izgalmas, pörgős, látványos és kellően agyafúrt is, Miki és John Travolta egyaránt csúcsformát fut, John Woo pedig virtuóz módon rendezte meg a filmet.

Aztán a Hideghegy (Paramount Channel, 21.50), istenem, hanyadszor? (Bővebben)

A szép reményű Olivier Hirschbiegel Diana (Cool, 23.15) című oknyomozó tévéfilmje Lady Di rajongóihoz szól elsősorban, bár Naomi Watts igen jó a tragikus sorsú címszerepben.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s