Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Mondhatnám azt is, hogy ez az este pont olyan, mint az, Amikor megállt a Föld (FEM3, 21.00): Ufóisten (Keanu Reeves) leszáll a Földre, hogy megmentse a Földet, az Univerzum kevés élhető bolygói közül az egyiket, lakóitól, az emberektől. Aztán meghallja Bach zenéjét, találkozik néhány emberrel, beszélget egy jót, lát néhány könnycseppet – aztán elbizonytalanodik és meggondolja magát. Menjetek a francba már, tényleg… Legalább látványos lenne, de még csak az sem. Az alternatíva azért lényegesen erősebb.

a tolvajok városa - ben affleck és jeremy rennerAz előbbi ok miatt nincs biztonságban Az elnök különgépe (film+, 21.00) sem, de hát Hollywood-kapitány mindent megold. Itt legalábbis jóval ügyesebben, mint az előbbi példánál, pedig egy majd’ húsz éves darabról van szó. Harrison Ford az elnök, Gary Oldman a terrorista, aki fel akarja robbantani a címszereplőt (indokai mindenkinek vannak mindenre), a filmet pedig Wolfgang Petersen rendezte.

Megtört város (SuperTV2, 21.00) rohadék, korrupt polgármestere (na, nem a Pista, hanem Russell Crowe) ingatlanpanamákba feledkezik, aminek köszönhetően felesége (Catherine Zeta-Jones) is “rossz” utakra kényszerül. Egy tökös ex-zsaru (Mark Wahlberg) azonban átlát a ködön, összerakja a puzzle-t és belenyomja a polgi fejét az általa teremtett kupac ****-ba. Persze, az ilyen mutatványok mindig igen veszélyesek… (Bővebben)

A Tolvajok városa (Cool, 21.10) viszont egy másik remekbe, sőt, remekebbe szabott, kőkemény filmdráma, ezúttal Boston “nyóckeréről”, s benne a sok-sok szomorú, számítását csak a bűnben megtaláló emberről. Ben Afflecket a hajlamosak vagyunk inkább színésznek, általában afféle tejfelesszájú bájgúnárnak letudni, pedig ez az ábra is azt mutatja, hogy amellett, hogy valójában jó színész is (a képen például, Jeremy Renner társaságában), igen jó forgatókönyvíró és rendező is. (Bővebben)

A késő esti Merülések (film+2, 22.50) pedig egy igazi, ízig-vérig, tokkal-vonóval lányregény, abban az értelemben is, hogy kizárólag lányok és asszonyok szerepelnek benne. Félúton vagyunk valahol Szabó Magda kitűnő Abigélje és a Holt költők társaságának valamiféle leányiskolai verziója között. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.