Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Jó öreg Gandalfból sajnos egy szomorúan trottyos, enyhén szenilis Sherlock Holmes lett a Mr. Holmes (Cinemax, 20.00) című filmben. Sir Ian McKellen modorosan megformált, nyugdíjas mesterdetektívét, aki vidéki birtokán méhészkedik, valamint Japánba utazgat titkos csodabogyókért, amitől csorbuló elméjének újbóli kiköszörülését reméli, nos, az öreg Holmes-t szívfájdító nézni. Főleg egy ilyen kis semmilyen, unalmasacska-csacska filmben… Legalább történne valami, egy gyilkosság, valami igazi dráma – de sajnos nem történik semmi, csak az a bloody idő múlik kíméletlenül.

Joaquin Phoenix adja az Agyaggalamb (Film Mánia, 21.00) című ’98-as krimi főszereplőjét, aki szemtanúja lesz legjobb barátja öngyilkosságának, aki azért vetett véget életének, mert a felesége megcsalta őt vele. A pasas magába zuhan, az özvegy azonban továbbra is találkozni akar vele. Közben a várost egy nőket gyilkolászó sorozatgyilkos tartja rettegésben. Az ügyben egy fiatal rendőrnő (Janeane Garofalo) nyomoz. Szerepel még a filmben Vincent Vaughn is (a képen Joaquin Phoenixszel). A zenét John Lurie írta, akit sok, egyéb más ok miatt szeretünk, és aki súlyos Lime-kórja miatt már régen visszavonultan él.

A karácsonyi ünnepkör egyik kihagyhatatlan darabja a Hulla, hó, telizsák (Paramount Channel, 21.00), ami természetesen nem ostromolja a filmművészet legmagasabb szféráit, viszont a hülye címéhez méltóan, olykor kifejezetten bizarr, morbid humorú, igen pörgős, fordulatos és izgalmas, a szó szoros értelmében vérbő akció-thriller ez, Charlize Theronnal, Ben Affleckkel és Gary Sinise-zel súlyosbítva.

Afféle “országutas thriller” A félelem útja (film+2, 21.05), melyen egy anya (Maria Bello) utazik gyermekével. Megáll tankolni egy benzinkútnál, és amikor visszaül a kocsiba, már egy ismeretlen, nem igazán bizalomgerjesztő férfi (Stephen Dorff) ül a kisfia mellett…

A Cadillac Man (Galaxy, 22.00) című komédiában Robin Williams adja a címszereplő autókereskedőt, aki fergeteges beszédkészségével maga a szakma gyöngye. Pénzéhes felesége azonban szorosan fogja a lába között, valamint a helyi maffiával sem kellene üzleti viszonyba keverednie, szorult helyzetét azonban tovább  nehezíti, amikor a szalonban megjelenik a csinos, fiatal titkárnőjének féltékeny és hatragos férje (Tim Robbins). Régimódi, súlytalan vígjáték ez két jó színész hálás jutalomjátékával.

Sleepers – Pokoli lecke (Paramount Channel, 23.10) pedig egy kifejezetten komoly, a bűn és bűnhődés témájában komoly morális dilemmát felvető és megtárgyaló krimidráma késő estére, impozáns szereplőgárdával (Robert de Niro, Kevin Bacon, Dustin Hoffman, Brad Pitt, Vittorio Gassman…). Nekem ugyan voltak fenntartásaim e filmmel kapcsolatban, de én sem lehetek mindig tévedhetetlen.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.