Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek

Arnold Kopelson producer jó “lóra” tett, amikor erőltette egy barázdált arcú, szemlátomást szúrós modorú fazon rendőrbírói szerepkörben való szerepeltetését, hiszen A szökevény 2. (film+, 20.45) majdnem olyan jó kis darab lett a maga műfajában, mint amilyen az első rész volt, mely Oscar-díjat eredményezett Tommy Lee Jonesnak. Ismét ő alakítja Samuel Gerard rendőrbírót, akinek megint sokat kell futnia egy szökevény bűnöző (Wesley Snipes) után – aki természetesen ezúttal is ártatlan, és ezt hamarosan Gerard rendőrbíró is megérti. Az igazi hajsza azonban csak ekkor kezdődik, és nagyon messzire, nagyon magasra fog vezetni… Oscar bácsi aztán erre a filmre már nem gyütt, de azért szó sincs arról, hogy ez egy rossz film lenne: egy igazi, hamisítatlan, régimódi akció-krimit láthatunk, remek tempóban.

szerelemben, háborúban - chris o'donnell és sandra bullockA következő ma esti ajánlatban a tőle megszokott, nagyszabású, szélesen hömpölygő romantikus stílben Sir Richard Attenborough meséli el a 18 éves Ernest Hemingway (Chris O’Donnell) első világháborús kalandjait, melyek aztán alaposan meghatározták későbbi írói és emberi mentalitását, hitvallását. A Szerelemben, háborúban (Story4, 21.00) cselekménye picit hajaz az angol betegére, hiszen az ifjú Ernie egy kórházban, egy odaadó nővér (Sandra Bullock) gyengéd kezei között lábadozik éppen gránáttámadás okozta sebesüléséből… (A képen O’Donnell és Bullock)

Az utolsó erődben (Paramount Channel, 21.00) ezalatt tesztoszterontól lüktető férfitestek fognak egymásnak esni, méghozzá rabruhában és smasszeruniformisban. Talán meglepetés, hogy egy ilyen maszkulin filmben Robert Redford osztja az éceszt, itt egy ártatlanul és igaztalanul leültetett generálisként, aki emberségével és tehetségével állítja maga mögé a börtöntársadalmat és szít felkelést a korrupt, szadista börtönigazgató (James Gandolfini) ellenében. Jó lesz.

Nagy részben Budapesten forgott rengeteg hazai (magyar) színész statisztálásával John Madden kissé döcögős, de azért még bőven nézhető MOSZAD-os kémkrimije, Az adósság (SuperTV2, 21.00), Helen Mirren főszereplésével. (Bővebben)

Később megnézhetünk ugyanebben a műfajban egy remek, csavaros cselekményű és immár klasszikussá vált második világháborús történetet is, a Tű a szénakazalbant (Galaxy, 22.00). Írója Ken Follett, zeneszerzője Rózsa Miklós, főszereplője pedig Donald Sutherland. A cím arra utal, hogy nagyjából olyan könnyű megtalálni egy Angliában tevékenykedő, angolul tökéletesen beszélő náci kémet, mint egy tűt a szénakazalban. Talán ezért is Tű a kódneve az illetőnek…

Az Előjáték egy csókhoz (FOX, 22.50) című 1992-es történet, Meg Ryan és Alec Baldwin között zajlik, egy esküvő alkalmával, amikor is az a bizonyos csók nem az összeadandó pár között csattan el.

A vörös bolygó (Viasat6, 23.00) című, igen klausztro- és agórafób sci-fiben a betonarcú Carrie-Anne Mosst, az ekkoriban éppen józan Val Kilmert és a mindig kiváló Tom Sizemore-t láthatjuk. Ha nem kívánunk a filmtől a tudomány mai állása szerinti egzakt eredményeknek megfelelő hitelt, akkor azért egy korrekt, feszes és gondolatébresztő, nézhető film ez – bár lesz benne űrhajó, de lézerkardok, mesefigurák, és más efféle műfaji közhelyek viszont nem. (Bővebben)

A Hughes-testvérek által rendezett A pokolból (SuperTV2, 23.30) remek filmfeldolgozása Hasfelmetsző Jack történetének, aki minden bizonnyal nemcsak a viktoriánus Anglia, de tán minden idők egyik leghíresebb sorozatgyilkosa (volt). Főbb szerepekben Johnny Depp, Heather Graham, Robbie Coltrane és Ian Holm. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s