Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat

Grimm testvérek ismert Piroska és a farkas című meséjének és a Farkasember kultúrkörökön át ívelő legendájának furcsa szintézise A lány és a farkas (RTL II, 20.00) című tinihorror, mely azért így ebben a konstellációban inkább az Alkonyat-sorozat kedvelőinek nyújt nedves és borzongató élményeket ma estére. Gótikusan sötét romantika, bombasztikusan látványos vizualitással. Amanda Seyfried (a képen) a címszerepben, Gary Oldman fenyegető árnyával a háttérben.

a lány és a farkas - amanda seyfriedAkár a kamaszkorom legrosszabb nyara címet is viselhetné Az első igazi nyár (FEM3, 21.00), ami persze, paradox módon, mégis a legjobb lesz – jó néhány év múlva. Könnyed, kicsit könnyes kamaszmozi lesz ez a film amúgy, mely egy 14 éves, magának való fiúról szól, aki nehezen dolgozza fel szülei válását, valamint a kamaszkor szokásos problémáit, aminek külső jegyeivel viszont a külvilág nem tud kezdeni semmit. Csak egy bőbeszédű, bohém úszómester (Sam Rockwell) lát át csak a “ködön” és normális tinédzsert farag hősünkből.

Betekintést nyerhetünk aztán Benjamin Button különös életébe (Viasat3, 21.00) is. A címbéli pasas egy tök átlagos, középszerű ürge, pont olyan, mint amilyenek mi is vagyunk. Ami érdekessé teheti mégis ezt a pacákot, az az, hogy történetét a thriller műfajának megújítója, David Fincher rendezte, aki ezúttal F.Scott Fitzgeraldhoz, a nagy amerikai íróhoz nyúl vissza ez alkalommal (aki Benjamin Button életét eredetileg megírta). Rengeteg jelölés a filmnek, benne rengeteg sztár, rengeteg idő, rengeteg, rengeteg szentimentalizmus. (Bővebben)

Ugyanekkor Jennifer Aniston is szerelmes lesz, ezúttal Vince Vaughnba. Gyorsan össze is költöznek – de aztán a szerelem itt is elszáll, és marad helyébe egy kiállhatatlan izé. A Szakíts, ha bírsz (TV2, 21.25) című romantikus komédia ugyan nem a valóságon alapul, de akár alapulhatna is, már amennyiben jól emlékszem a bulvárlapok néhány évvel ezelőtti híreire. (És jól emlékszem.)

Külsőre csupán egy remek film noir Roman Polanski méltán elismert alkotása, a Kínai negyed (Duna, 21.40), valójában azonban egy mélyen cinikus, kiábrándult egotrip a Manson-rettenetet feldolgozni nem képes alkotó művész lelkébe, valamint az nagy amerikai álom hetvenes évek közepére nyilvánvalóvá vált csúnya igazságára. Állítólag Robert Towne forgatókönyve lényegesen gazdagabb cselekményt görget, Polanski azonban merészen és határozottan megvágta, mint a filmben Jack Nicholson orrát. Így lett klasszikus.

A Michael Conelly-regényből adaptált Az igazság ára (RTL Klub, 22.45) című izgalmas tárgyalótermi dráma, ezzel szemben, azzal a meglehetősen kényelmetlen kérdéskörrel játszik el, hogy mi van akkor, ha a vádlottról (Ryan Philippe) biztosan tudja az ügyvédje (Matthew McConaughey), hogy ártatlan és meg is tesz mindent ennek bebizonyítására, a vádnak azonban olyan megdönthetetlen, bár nyilvánvalóan hamis bizonyítékai vannak, hogy a vádlottat elítélik? Illetve, mi van akkor, ha az ügyvéd tudja, hogy bűnöst véd, de mégis mindent el kell követnie felmentéséért? (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s