Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök

Elég csajos este lesz. A Cate McCall-per (Paramount Channel, 21.00) című film bírósági drámának ígérkezik, melynek érdekessége ezúttal az “amikor a hóhért akasszák” dramaturgiai modellje lesz. Kate Beckinsale játssza a történetben a hajdani, nagymenő ügyvédet, aki mára alkoholizmusa (stb.) okán elveszítette karrierjét, gyermekét (stb.). A címbeli per a gyermekéért folyik, tétje emellett Cate McCall élete is. Rövid, de velős film, ha odafigyelünk rá.

szabadíts meg a gonosztól - kern andrás és psorta irénTipikusan kimért modorú, kínosan elegáns, régimódi idős angol hölgy (Maggie Smith) viszont Az eltakarítónő (Duna, 21.30), a tőle elvárt fanyar kiszólásokkal. Lilás rózsaszín átmeneti kabátkájában tempósan rója a tipikus angol kisváros rozoga utcaköveit, az égadta világon semmi különös nincs benne. Hacsak nem az ormótlan nagy utazóládája nem az. Ez az idejétmúlt szállítóeszköz 43 évvel ezelőtt már okozott bizonyos problémákat tulajdonosának. Pontosabban nem is a láda, hanem annak tartalma… Kuncogós angol krimikomédia ez, Smith néni mellett Kristin Scott Thomasszal,  Rowan Atkinsonnal és Patrick Swayze-val. (Bővebben)

Bár imponáló szereposztást (Emma Thompson és Maggie Gyllenhaal mellett például Dustin Hoffman,) villant a Felforgatókönyv (Filmcafe, 21.00) című, meglehetősen abszurd komédia, számomra már a főszereplő karaktert (egy informatikus, akinek egy írónő -Emma Thompson- beszél a fejében és saját regényét meséli, aminek nem tudja még a végét…) alakító Will Ferrell elviselése is problémát okoz. Ehhez képest, még romantikus szál is bonyolítja a dolgokat.

Címében nem véletlenül idézi Shakespeare halhatatlan romantikus tragédiáját az Öld meg Rómeót! (film+, 20.50) című akciófilm, mely azonban mégis inkább a Jet Li által elővezetett verekedés-jelenetek miatt érdekes. (Bővebben)

Bár nem több egy szórakoztató szélhámos-filmnél, A tehetséges Mr. Ripley (Paramount Channel, 22.55) mégis igen jó választás lehet késő estére, az álmatlanságban szenvedőknek. A címszereplő Tom Ripley (Matt Damon) egy csóró New York-i srác, aki egy valamiben biztos, hogy nem akar csóró lenni, s ennek érdekében különös képességet fejleszt ki magában: bárkit képes hitelesen utánozni. Tom meredeken kúszik felfelé a társadalmi ranglétrán, de meddig még? Damon partnerei Gwyneth Paltrow, Cate Banchett, valamint Jude Law és Philip Seymour Hoffman, a filmet pedig a Anthony Minghella (pl. Hideghegy, Az angol beteg) rendezte.

Sándor Pál remekében, a Szabadíts meg a gonosztól! (Duna, 23.20) című drámában egy tánciskolai estet zavar szét a légiriadó szirénája, 1944 vacogtató telén. A ruhatárosnő (Psota Irén) fia (Kern András) kabátlopási ügybe keveredik, szexuális vágykielégítés finanszírozásnak céljából. A ruhatárosnő sógorával (Garas Dezső), valamint lányával (Kútvölgyi Erzsébet), valamint kangörcsös fiával kétségbeesett küzdelmet folytat a kabát visszaszerzéséért, valamint becsületükért és a túlélésért. Csodálatos film. (A képen Psota és Kern)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s