Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek

A Jéghideg otthon (AXN, 21.00) egy jó közepes, de még azért bőven nézhető thriller arról a pillanatról, amikor az otthon melege valamilyen váratlan ok (példának okáért, rossz szomszédság) miatt hirtelen megdermed. Jó színészek (Juliette Lewis, Dennis Quaid, Stephen Dorff) emelik az igen neves Mike Figgis rendezte film ázsióját, amelyen a közéjük keveredett Sharon Stone sem bír érdemlegesen rontani.

dühöngő bika - robert de niroUgyanekkor viszont az Ellenség a kapuknál (Paramount Channel, 21.00) áll már. Ez a full-hollywoodi háborús dráma a véres sztálingrádi ütközetbe repíti el a nézőt: a történet a magának való, ám halálosan pontos orosz mesterlövész (Jude Law) és a hasonló kvalitású, német Koenig őrnagy (Ed Harris) “nemes” párharcáról szól, melyben nagy szerepet játszik egy nő (Rachel Weisz), valamint egy nagy hatalmú orosz politikai tiszt (Joseph Fiennes) is.

Ha netán valami olcsó, bűnös furcsaságra vágynánk, akkor megnézhetjük, hogy szigorúan fikciós alapon, vajon mit tudnak kezdeni egymással egy filmben a Cowboyok és az űrlények (TV2, 21.20)? A kísérlet nekem annak idején mérsékelten tetszett.

Sokan imádják azonban a Mike Nichols rendezte Közelebb (Closer) (Filmcafe, 22.05) című szerelmi négyszöget. Tipikus bulvárdarab, mely azonban óriási ziccer a látványos jutalomjátékra olyan színészeknek, mint Julia Roberts, Natalie Portman, Jude Lawvagy Clive Owen – akik élnek is az adódó lehetőséggel. (Bővebben)

Viszont inkább ne nézd meg a Ne nézz vissza! (FOX, 22.50) című thrillert, ha kedves az életed, de még akkor se, ha esetleg Monica Bellucci-n vagy Sophie Marceau -on szívesen legeltetnéd a tekinteted… (Bővebben)

Rendkívül idegesítő, ám adott esetben mégis igen szórakoztató darab a Promenád a gyönyörbe (Film Mánia, 23.30), a sok híres filmről ismert Alan Parker gunyoros hangulatú rendezése, mely a zab- és kukoricapehely feltalálójának, a hithű vegetáriánus Dr. John Harvey Kellognak életét meséli el, Sir Anthony Hopkins megszemélyesítésében. Gasztro-filozófusoknak, életmódszakértőknek, gasztroenterológusoknak és minden táplálkozástudósnak, valamint fogyó- és hízókúrásoknak azonban megtekintése kötelező!

Ugyanekkor azonban egy igazi Dühöngő bikával (Duna, 23.35), azaz Jake la Mottával is szemezhetünk. Jön a bal. Klasszikus film… (A képen Robert de Niro az emblematikus címszerepben.)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s