Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Denzel Washington megint Időzavarban (AMC, 20.05) van ezen a mai estén, egy floridai kisváros seriffjeként. Ez a film azonban nem egy sorozat következő darabja, hanem ugyanaz a film, ami majd minden héten lemegy. Ettől azért még egy tisztességes, becsületes, tisztesen középszerű, de azért még bőven nézhető krimi ez, csak… Egy brutális kettős gyilkosság felderítése közben felfejtett szálak igen messzire vezetnek, de -némi meglepetésre- a seriff közvetlen közelében erednek.

az újságos fiú - zac efron, matthew mcconaughey, nicole kidman és david oyelowoAlternatíva lehet a Szemfényvesztők (film+, 20.40), ha nem láttuk volna még: egy bűbájos szajréfilm, melyben illuzionisták rabolnak bankot, ezt azt, sőt, még egy igen meglepő bosszútörténet is kibontakozik – a roppant fordulatos, trükkös és blikkfangos cselekményt azonban nem részletezném, hadd essen le az álla az ilyesmire hajlamosaknak. Elég komoly a lineup: Morgan Freeman, Michael Caine, Dave Franco, Mark Ruffalo, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson… (Bővebben)

James Cameron tengeralatti filmezés iránti szenvedélyének egyik szép produktuma a mostanában többször is előkerülő A mélység titka (FEM3, 21.00) című film, melyben már ott kavarognak későbbi gigamega-sikereinek fő motívumai, a hajókatasztrófa (Titanic), az idegen civilizáció vs. ember (Avatar). Az igazi vicc azonban az, hogy ez jobb film azoknál, mert még mértéktartó és arányos – még 4:3-ban is…

A skandináv krimi egyik kultikus alakjának, Stieg Larssonnnak tetovált lánya elért Hollywoodba is, ahol David Fincher csinálta meg belőle saját verzióját, melyben Rooney Mara helyettesítette Noomi Rapace-t, Daniel Craig pedig Larsson alteregóját játssza. Ez A tetovált lány (Cool, 21.10) azonban nekem nem jött be: bővebben.

Annak idején Cannesban Arany Pálmára jelölték Az újságos fiút (film+2, 21.05), a Precious – A boldogság árával és a szintén az afroamerikai témában “utazó” Komornyikkal ismertté vált Lee Daniels furcsa, szabálytalan filmjét, mely mégis igazi, hiteles hangulatot áraszt és minden kuszasága ellenére is részletgazdag képest fest az Államok déli, fülledt, forró, gyűlölettel és szinte minden emberi aljassággal teli klímájáról. Jó a zenéje is, a színészek (pl. Zac Ephron, Matthew McConaughey, Nicole Kidman és David Oyelowo – a képen) pedig egyenesen remekelnek… (Bővebben)

Luc Besson Nikitája (PRO4, 22.00) már 27 éves… Viktor, a takarító viszont még mindig üt.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s