Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek

Engedjünk nyugodtan a péntek esti éjszaka csábításának, a tévében ma is csak filmmúzeum vár ránk, abból is inkább a teszkógazdaságos kosár… Persze, a maga nemében egy kitűnő háborús és tárgyalótermi dráma a ma végre barátságos időpontban vetítendő Hart háborúja (Film Mánia, 21.00), mely az árulás bonyolult lélektanáról szól, olyan színészek tolmácsolásában, mint Colin Farrell vagy Bruce Willis. (Bővebben)

pszichoszingli - charlize theronNem Pszichoszingli (Paramount Channel, 21.00) és nem vígjáték Jason Reitman Young Adult (tehát Fiatal felnőtt) című filmje. Kézenfekvő a hasonlat (el is lőtték már páran), hogy e filmbeli “fiatal felnőtt” (Charlize Theron – a képen) maga Juno, húsz évvel későbben. Vagy éppen a Rém, szintén jó néhány év múlva, kikupálva, de nem javulva… (Bővebben)

Ezeken kívül, esetleg a Kardhal (Viasat3, 21.00) című thriller jöhet szóba. A történet által elmesélt “virtuális valóság”-, vagy “cyberspace”-kép azonban mára már kissé elavultnak, naivnak és kezdetlegesnek tűnhet, de talán az még érdekes lehet, ahogyan John Travolta, az ő “sajátos” arcberendezésével megpróbálja eljátszani a hiperintelligens bűnözőt, aki a virtuális valóságban eldugott illegális kormányzati milliárdokat szeretné a maga bankszámláján tudni (persze, Hugh Jackman is elég furcsán fest, mint lepukkant csúcshekker…).

Brian De Palmát nem elsősorban sci-fijeiről, mint inkább hideglelős thrillerekről, vagy más földhöz ragadtan erőszakos filmjeiről ismerjük (és olykor szeretjük). A Mars-mentőakció (AXN, 21.00) viszont sci-fi, mely azonban nem a mostanában újra nyomuló, lézerkarddal vagdalkozó mesefilmes vonulathoz sorolódik, hanem inkább a realitásokhoz áll közelebb, és akár már a közeljövőben is megtörténhet (és a mai földi eseményekre is utal). 2020-ban járunk, tehát öt év múlva. A történet, bár címében katasztrófahelyzetet ígér, valójában inkább a földi élet eredetére ad egyfajta -végtelen távlatokat nyújtó, de ma még fantasztikus- választ. Szerintem izgalmas, érdekes film, Tim Robbinsszal, Don Cheadle-el, Gary Sinise-zel és másokkal.

Charlie angyalai (Story4, 21.00), azaz ezúttal Cameron Diaz, Drew Barrymore és Lucy Liu, valamint Bill Murray és még sokan mások, sokat fáradoztak azért, hogy felélesszék a hetvenes évek népszerű krimisorozatának csinos hőseit – szerintem sikerrel. Pörgős, szórakoztató kis krimikomédia, amit vállal, azt hozza is. Csodákat azonban ne várjunk.

Még ehhez képest is meglehetősen súlytalan baromságnak tűnik a Csak szexre kellesz (FEM3, 21.00) című romantikus komédia, aminek lényege kiolvasható már a címéből is  – nyilván az is, Natalie Portman ide, vagy Ashton Kutcher oda.

Este tízkor viszont Szóljatok a köpcösnek! (Galaxy, 22.00) Dolog van!

Dolog van, ami majd éppen ott ér véget, ahol az 1982-es John Carpenter-féle alap-Dolog kezdődik: két félőrült faszi helikopterről üldöz egy kutyát, amelyik a végtelen antarktiszi hómezőkön menekül előlük, sikerrel. Ez A dolog (film+, 23.00) tehát annak mintegy előzménye, de szögezzük le: valójában inkább remake-je. Alapvető pozitívum azonban, hogy Matthijs van Heijningen Jr. (mondjuk ezzel a névvel nehezen fog nagy karriert befutni Hollywoodban…) is tiszteli Carpenter korszakos művét, és nem akart jobbat, nagyobbat, gusztustalanabbat és látványosabbat alkotni, így ez a film egyfajta tisztelgésként, hommage-ként fogható fel leginkább. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s