Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Még fénykorát élte a nyomtatott sajtó, amikor elkészült a Lapzárta (Paramount Channel, 21.00) című komédia, mely egy újság (a képen középen) szerkesztőségének zűrzavaros életébe avatja be a nézőt. A címbeli esemény a kezdet és a vég, egy időpontban, miközben minden a feje tetején áll. Ron Howard filmje imponáló szereposztásban (Michael Keaton, Glenn Close, Randy Quaid, Robert Duvall, Marisa Tomei) mutatja meg a káoszt, a maga valójában.

lapzártaRobert De Niro szerepel a ma esti másik komédiában, melyben egy pánikbeteg maffiavezért kell egy kétbalkezes zsidó pszichológusnak (Billy Crystal) meggyógyítania. A diagnózis: Csak egy kis pánik (Viasat3, 21.00).

Bár a Féktelen harag (film+, 21.10) az előbbieknél frissebb film (2011-es), így túl sokszor talán nem is láthattuk, de azért túl nagy reményeket ne fűzzünk hozzá… A minőségében igen hektikus életművet építő Nicolas Cage-nek ezúttal is szórakoztató frizurát fodrottak a hajszobrászok, s a film nívóját ilyen párbeszédek fogják jellemezni: – Menj a pokolba!A pokolba? Onnan jöttem. (És szétlövi a fejét az előbbinek.) Amúgy Cage egy címben jelzett hangulatú apát alakít a filmben, aki a gonosz szekta karmai közé keveredett lányát készül megmenteni az idézett metodika szerint.

A Börtönregény (TV2, 21.20) viszont egy eléggé izgalmas börtönregény, melyben Mel Gibson alakítja azt a bűnözőt, aki egy életveszélyes mexikói börtönből akar megszökni egy fiatalkorú kolléga segítségével. A mexikói börtönök viszont tényleg nagyon durvák, főleg egy gringónak.

A Börtönpalota (FOX, 21.55) viszont Thaiföldön van, ahol újfent eltölthetünk 100 igen kemény, feszült percet. Ide kerül ugyanis bizonyos félreértések fatális sorozatából fakadóan a két jómódú amerikai lány (Kate Beckinsale és Claire Danes), s ahonnan vajmi kevés reményük van a kiszabadulásra. A csajok semmit nem értenek, mi zajlik körülöttük, eközben a smasszeroktól a rabokig mindenki gyűlölettel tekint a két elkényeztetett farangra. Helyzetük kilátástalan, de legalább reménytelen…

Joel Schumacher igen durva 8 milliméter (AMC, 22.00) című thrillerjében viszont ismét Nicolas Cage-et nézhetjük, amint egy vidéki magánhekust alakít, aki egy nap olyan megbízást kap, hogy derítse ki, vajon ki az a lány, aki egy páncélszekrényben talált 8 milliméteres filmtekercsen brutális kínzások közepette látszódik. Szado-mazo, eltitkolt vágyak és még titkosabb bűnök a társadalom felső köreiben.

Mészáros Márta naplóiból ezúttal a szerelmekről szólót nézhetjük meg, melyben Juli (Czinkóczi Zsuzsa) a szövőgyárban dolgozik, Jánosnál (Jan Nowicki) lakik, ám Magda (Anna Polony) megtiltja neki, hogy rendes szocialista nő legyen belőle. Felvételizik a filmművészeti főiskolára, filmrendező szakra, de nem veszik fel, Jánost persze közben letartóztatják. Magda a Rózsadombról azért benyomja Julit a közgázra, aki onnan hamarosan még Moszkvába is eljut. Meghal Sztálin, mire Juli hazajön és mégiscsak filmrendező lesz belőle. Woody Allen erre nyilván azt mondaná: Ha mindenkinek minden ilyen flottul ment volna! Napló szerelmeimnek (Duna, 22.10).

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.