Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat

Ritka gyenge felhozatal. Mindenhol showműsorok, agyonjátszott vackok, ismétlések. Persze, A szomszéd nője mindig zöldebb (RTL+, 20.45) című örökzöldnél keresve sem lehetne viccesebb és szórakoztatóbb filmet találni egy ilyen nihil estére, mint a mai; ahogyan a két elbűvölő, vén majom, Jack Lemmon és Walter Matthau birkózik a kacér özvegy (Ann-Margret) kegyeiért, azt bármikor újra lehet nézni.

cate-blanchett-elizabethAz Elizabeth (Paramount Channel, 21.00) is remek film, bár egy teljesen más világot idéz meg. I. Erzsébet angol királynő (Cate Blanchett – a képen jobbra) nagyszabású, pompázatos életrajzi drámája ez, uralkodásának kezdetéről és fénykoráról, az angol-indiai Shekhar Kapur rendezésében. Blanchett remek, a kosztümök pompásak és a film is bőven nézhető: mindent tud, amit egy ilyen filmtől elvárhatunk.

Az elsősorban színészként ismert Forest Whitaker ’98-as rendezése a Majd elválik (film+2, 21.30), egy romantikus dráma, melyben egy nő (Sandra Bullock) rájön, hogy férje már régóta csalja. Az összeomlás után kislányával azonnal csomagol és hazaköltözik anyjához (Gena Rowlands), akivel soha nem volt igazán jó viszonya, vidékre, ahol sosem szeretett igazán lakni, hogy új életet kezdjen. Ennyiből elég sablonosnak tűnő történetnek tűnik ez, nem láttam még – de majd elválik, milyen.

Denzel Washington már megint Időzavarban (AMC, 21.00) van ezen a mai estén, egy floridai kisváros seriffjeként. Ez a film azonban nem egy sorozat következő darabja, hanem ugyanaz a film, ami majd minden héten lemegy, így lehet, hogy éppen ezért sosem néztük meg, viszont a mai talán pont alkalmas időpont erre. Tisztességes, becsületes, középszerű, de azért még bőven nézhető krimi ez… Egy brutális kettős gyilkosság felderítése közben felfejtett szálak igen messzire vezetnek, de -némi meglepetésre- a seriff közvetlen közelében erednek.

Roman Polanski -szintén nem először játszott- Szellemíró (AMC, 22.55) című thrillerje egy tehetséges íróról (Ewan McGregor) szól, aki más, nála jobban menedzselt, jobb kapcsolatokkal rendelkező, avagy csupán szerencsésebb írók nevében írja meg azok sikerkönyveit. Afféle stróman. Ez alkalommal azonban megkapja ő is a “nagy ajánlatot”: az ex-miniszterelnök (Pierce Brosnan) életrajzát kell megírnia, idő előtt, furcsa körülmények között elhalálozott elődje helyett… (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.