Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

A ma esti repetánk nagyjából úgy néz ki, mint egy szendvics: két száraz, porban fürdő western között némi ropogós textúrájú keménykedés, és két vastag szelet csiklandós romantika. Az igazi Django (AMC, 20.20) kezdi a sort Sergio Corbuccitól, kökényszemű Franco Neroval és az ő elmaradhatatlan koporsójával a főszerepben. Egy valódi, hamisítatlan spagetti-western klasszikus. (Bővebben)

mielőtt felkel a nap - julie delpy és ethan hawkeSylvester Stallone-t általában nem színészzseninek ismerjük, de nem is ezért szeretjük. A Copland (Paramount Channel, 21.00) című, igen kemény zsarufilmben viszont meglepően jó teljesít színészként is, ahogyan a jó szándékú, becsületes, de kissé együgyű zsarut adja. Az amúgy rengetegszer vetített drámában egy “igazságosjános” helyi seriff (Stallone) veszi fel a harcot a simlis nagyvárosi zsarukkal (Harvey Keitel, Ray Liotta, illetve Robert de Niro).

1995-öt írunk. Egy Budapestről Bécsbe tartó vonaton megismerkedik egymással Céline (Julie Delpy), a francia egyetemistalány és Jesse (Ethan Hawke), az amerikai srác. Végigdumálják az utat, sebtiben egymásba szeretnek, ám mindketten tudják, boldogságuk véget is ér, Mielőtt felkel a nap (Story4, 21.00). Így kezdődik Richard Linklater évtizedeken átívelő, elbűvölően romantikus története. (A képen Delpy és Hawke)

Könnyed, szórakoztató limonádé a Felkoppintva (TV2, 21.20), egy mindenféle szentimentalizmustól mentes, friss és szórakoztató alkotás (az akkoriban még függetlennek tűnő) Judd Apatow műhelyéből, melyben egy megesett este válik túlságosan komollyá. (Bővebben)

A Vörös sarokban (Galaxy, 22.00) azonban Richard Gere által alakított amerikai jogászt gyilkossággal vádolják meg, ráadásul valahol messze, a kommunista Kínában. Az őszes hajú úr egy üzleti úton jár a távol-keleti országban, ahol egy kellemes éjszaka után holtan találják mellette azt a hölgyet, akivel az éjszakát töltötte. A vád ellene emberölés, amit Kínában halállal büntetnek – na most, mit tehet egy idegen egy számára ismeretlen kultúrájú országban, a vele ellenséges bírósággal szemben? Sematikus, de azért még izgalmas filmre számíthatunk.

Azt mondják a Coen-testvérek, hogy A félszemű (Paramount Channel, 23.15) című westernjükben Charles Portis 1968-as azonos című (True Grit) regényéhez nyúltak vissza, nem pedig simán lemásolták annak egy évvel későbbi, Henry Hathaway által rendezett és John Wayne címszereplésének Oscart is hozó első filmadaptációját. (Ez a film csak jelöléseket kapott.) A vicc kedvéért, íme a ’69-es film meglehetősen alapos trailere. Érdekes lesz majd utána összehasonlítani annak kulcsjeleneteit a Coenék filmjének alkalmas snittjeivel. Coenék filmjéről: (bővebben itt)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.