Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat

Akár már önmagában is érdekes lehet, ha Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman vagy Kevin Kline szerepel egy filmben. Tőlük még az is érdekes, ha például a telefonkönyvet olvassák fel… Azt is nézné a világon néhány tízmillió ember. Még ha egyenként tennék, akkor is… (Bár azon talán elgondolkoznának már páran, hogy az a Kline, az melyik is?) Valójában persze, a Last Vegas (Cool, 18.45) sem sokkal érdekfeszítőbb történet, mint egy telefonkönyv, mégis megnézte már több Magyarországnyi közönség: négy tata, mintegy utolsó nekirugaszkodásként, elmegy mulattírozni Las Vegasba. (Bővebben)

A mindig kitűnő Joaquin Phoenix adja az Agyaggalamb (Filmcafe, 21.00) című ’98-as krimi főszereplőjét, aki szemtanúja lesz legjobb barátja öngyilkosságának, aki azért vetett véget életének, mert a felesége megcsalta őt vele. A pasas magába zuhan, az özvegy azonban továbbra is találkozni akar vele. Közben a várost egy nőket gyilkolászó sorozatgyilkos tartja rettegésben. Az ügyben egy fiatal rendőrnő (Janeane Garofalo) nyomoz. Szerepel még a filmben Vincent Vaughn is (a képen Joaquin Phoenixszel). A zenét John Lurie írta, akit sok, egyéb más ok miatt szeretünk, és aki súlyos Lime-kórja miatt már régen visszavonultan él.

Vissza a telefonkönyv-olvasással is szórakoztató tatákhoz, hiszen A bakancslista (Viasat3, 21.00) két főszereplője Morgan Freeman és Jack Nicholson, akik itt éppen halálos beteget játszanak, akik azért még nem teljesen adták fel. E film a könnyedebb részén ragadja meg a könyörtelen elmúlás komor témáját.  (Bővebben)

A Betty nővér (Viasat6, 21.10) elsősorban Renée Zellweger rajongóinak szól. A címszereplő egy kisvárosi szappanopera-rajongó nővérke, akit az élet sötét oldalával való találkozás arra készteti, hogy saját életét változtassa szappanoperává. A film romantikus és komédia, és ebben is láthatjuk Morgan Freemant, pl..

A Förtelmes főnökökről (RTL Klub, 21.30) mindenkinek vannak fogalmai. Ebben az irodai komédiában nyomorgó, rettegő és vacogó beosztottak fognak össze a címbeli elnyomók (a pszichopata marketingfőnök Kevin Spacey, a nimfomániás fogorvos Jennifer Aniston, valamint a szakmaiatlan, semmihez sem konyító Colin Farrell) ellen, egy hivatásos bérgyilkos (Jamie Foxx) segítségével.

Tölthetjük a mai estét a rettegett Hannibál Lecter életének befejező szakaszát elmesélő Hannibál (SuperTV2, 22.00) című mozival is. Nem éppen langyos lektűr Ridley Scott dolgozata, ellenben nyugodtan szörnyülködhetünk Lecter sajátosan bizarr gasztronómiai elképzelésein. Pazar szereplőgárda (Sir Anthony Hopkinsegy újabb, ám ma még nem látott tata– mellett Gary Oldman, Ray Liotta és Julianne Moore) színesíti a borzongató élmény.

Kevés forróbb téma adódik a mai közbeszédben, mint a menekültek ügye. Nem ragozom, csurig van vele az internet, mindenki szakért, megért, cáfol, segít, vagy éppen vérben forgó szemekkel életét féltve, halálért hörögve rázza virtuális fegyverét. Arról azonban kevés szó esik, hogy amúgy kik is ezek a szerencsétlenek (mások által gaz terroristáknak, megint mások által a nagyhatalmak által felbérelt ügynököknek nevezett emberek), akik tíz-, százezrével, sőt sokmilliónyian indultak meg a magát oly büszkén civilizáltnak tartó Nyugat irányába? A kanadai Philippe Falardeau (pl. Lazhar tanár úrKegyes hazugság (RTL II, 23.00) című, a valóságban is megtörtént eseményeket feldolgozó – és Szudán elveszett fiai címmel is ismert- drámája Dél-Szudán véres problematikájába nyúl bele, elmesélve néhány gyermek szerencsés megmenekülését háború sújtotta, nyomorúságos falujukból a távoli, mesés Amerikába, a “szabadság és bőség földjére”. (Bővebben)

Az öldöklés istene (Paramount Channel, 23.15) alapjául szolgáló színdarab nemrégiben futott nálunk is, a nemrégiben sajnálatosan fiatalon elhunyt Kamondi Zoltán rendezésében, a Vígszínházban. Tipikus bulvárdarab ez, a szó jó, egyszersmind rossz értelmében. Eleven, pörgős, szellemes és szórakoztató, viszont sekélyes, elnagyolt és bombasztikus. Roman Polanski, aki ezt a ma esti filmverziót rendezte, bár nem igazán patent vígjátékairól híres, azért van olyan profi, hogy mindezt ki is hozza belőle. Persze, ehhez azért kell négy színész is… (Van: John C. Reilly, Jodie Foster, Christoph Waltz és Kate Winslet) (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.